Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Τοποθέτηση των εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ



Η σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ έχει ως θέματα την εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου και εκλογή αντιπροέδρου του Συνδέσμου. Βεβαίως είναι απαραίτητες διαδικασίες για τη λειτουργία του Συνδέσμου, αλλά εδώ πρέπει να συζητήσουμε κυρίως για την ουσία.

Το προηγούμενο διάστημα εξελίσσεται ένα νέο έγκλημα στην Αττική σε βάρος της ίδιας της ζωής και της υγείας του λαού της Αττικής με τις ενέργειες για τη δημιουργία νέας χωματερής στη Φυλή, για την ενεργοποίηση του Γραμματικού και ανενεργών λατομείων στην Αττική.

Κυβέρνηση και περιφέρεια Αττικής προχωράνε τον αντιλαϊκό σχεδιασμό τους και στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Μάλιστα με διακομματική ομοθυμία, όπως αποτυπώθηκε και στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, όπου οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, παρέα με το γνωστό Τζήμερο, ομονόησαν. Αλήθεια που πήγαν οι προεκλογικές «κόντρες»…;

Το έγκλημα αυτό έχει την υπογραφή του ΕΔΣΝΑ με την ομόθυμη απόφαση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ της Εκτελεστικής Επιτροπής την 1η Αυγούστου που πάρθηκε εν κρυπτώ και το χαρακτήρα του κατ΄επείγοντος. Επίσης με μετέπειτα αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής. 

Ζητάμε να γίνει ουσιαστική κουβέντα για τα θέματα αυτά, να τοποθετηθούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, να πάρει ο καθένας την ευθύνη του.

Απαιτούμε την ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ την 1η Αυγούστου του 2019 και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις  των συντονιστικών επιτροπών σωματείων και φορέων σε Δυτική Αθήνα, Δυτική και Ανατολική Αττική ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που τους καταδικάζει να ζουν δίπλα στα σκουπίδια, σα να μην τους έφτανε η ανεργία, η φτώχεια και η απουσία βασικών υποδομών. 

Αφροδίτη Αυγερινού,  
περιφερειακός σύμβουλος Αττικής
Στέλιος Μπενετάτος, 
περιφερειακός σύμβουλος Αττικής
Βαγγέλης Σίμος, 
δημοτικός σύμβουλος Πετρούπολης
Θοδωρής Σκολαρίκος, 
δημοτικός σύμβουλος 
Αναργύρων-Καματερού
Θοδωρής Χαμαλίδης, 
δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας