Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 28ης Γενάρη


Οι δημοτικοί σύμβουλοι  της Λαϊκής Συσπείρωσης έθεσαν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα ζητήματα:

-Πρότειναν να υιοθετήσει το δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης στα γραφεία του ΚΚΕ στο Καματερό. Το ψήφισμα υιοθετήθηκε ομόφωνα και είναι το εξής:
«Το βράδυ του Σαββάτου τα γραφεία της ΚΟ Καματερού του ΚΚΕ έγιναν στόχος φασιστοειδών που  με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους έριξαν από μακριά αυγά και τράπηκαν σε φυγή.
Δεν είναι πρώτη φορά που τα γραφεία του ΚΚΕ στο Καματερό γίνονται στόχος τέτοιων άθλιων και θρασύδειλων επιθέσεων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων-Καματερού καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τέτοιου είδους ενέργειες».

-Έθεσαν εκτός ημερήσιας διάταξης το ζήτημα της μονοδρόμησης της οδού Αγίας Παρασκευής στην Ανάκασα. Ζήτησαν να υπάρξει αναστολή εφαρμογής του μέτρου και συζήτηση με τους κατοίκους και τους τους επαγγελματίες της περιοχής. Υπογράμμισαν ότι δε «δαιμονοποιούν» την μία ή την άλλη παρέμβαση, αλλά όταν κάτι γίνεται αποσπασματικά και χωρίς συνολική μελέτη είναι πολύ πιθανό να δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει.

-Για το ζήτημα της εργολαβίας για τα προαύλια των σχολείων, ζήτησαν να γίνει ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο, σε ποια σχολεία γίνονται παρεμβάσεις και ποια είναι τα επείγοντα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

-Για τη μείωση των δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες, σημείωσαν ότι υπερψηφίζουν τις μειώσεις γιατί στοιχειωδώς ανακουφίζουν, αλλά η δημοτική αρχή έχει υιοθετήσει τη λογική της τοπικής φορολογίας και δε συγκρούεται με τη σταθερή  μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.

-Για το ζήτημα της χορήγησης πιστοποιητικών ΤΑΠ και βεβαιώσεων υψομέτρου για τα ακίνητα στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, ζήτησαν να υπάρξει συνολική ρύθμιση του θέματος για να μην αμφισβητείται στο εξής η ιδιοκτησία των κατοίκων της περιοχής.