Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Στον αέρα η νέα ιστοσελίδα της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο μας

Από σήμερα λειτουργεί η νέα ιστοσελίδα της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού στη διεύθυνση lsaak.gr. Εκεί θα διαβάζετε για τις παρεμβάσεις των εκλεγμένων δημοτικών και τοπικών συμβούλων, θα ενημερώνεστε για τις ανακοινώσεις και πρωτοβουλίες της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα λαϊκά προβλήματα, για τη δράση σωματείων, συλλόγων και φορέων, για ανάσες αθλητισμού και πολιτισμού. Ελπίζουμε η λειτουργία της νέας μας ιστοσελίδας να βάλει το μικρό της λιθαράκι στην ενημέρωση του λαού της πόλης μας, στην οργάνωση της πάλης για τη ζωή και το μέλλον που αξίζει σε μας και στα παιδιά μας. 

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

O Ριζοσπάστης συζητάει με το συγγραφέα, συνδημότη και συναγωνιστή Δημήτρη Φεργάδη

Ο συγγραφέας με το Γιώργο Μαργαρίτη στους Αγίους Αναργύρους

«Με αφορμή την Columbia - Η βιομηχανία της δισκογραφίας στην Ελλάδα κατά τον 20ό αιώνα», τιτλοφορείται το αξιόλογο και ενδιαφέρον βιβλίο του Δημήτρη Φεργάδη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΨΜ και πηγαίνει ήδη για τρίτη έκδοση, ενώ έχει επιλεγεί και ως πανεπιστημιακό σύγγραμμα στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Με αφορμή το βιβλίο, ο «Ριζοσπάστης» συζήτησε με τον συγγραφέα. Παραθέτουμε τη συνέντευξη:

***

-Στο βιβλίο αποτυπώνεται η μεγάλη εμπειρία σας στο χώρο της δισκογραφίας, αλλά και η ευαίσθητη κοινωνική οπτική σας. Τι είναι αυτό που εσείς ξεχωρίζετε περισσότερο από το βιβλίο σας;

-Μου βάζετε δύσκολα, πολύ. Ομως... θα προσπαθήσω με λίγα, απλά αλλά και σαφή λόγια να απαντήσω, πάνω από όλα με ειλικρίνεια. Για τους απαιτητικούς αναγνώστες του «Ριζοσπάστη». Που θέλουν, και καλά κάνουν, να ξέρουν από πρώτο χέρι μερικά πράγματα για τον ήχο, για τη μουσική και την επίδρασή τους στις κοινωνίες ανά τους αιώνες... Αλλά και για τους ανθρώπους που τον παράγουν. Και τη βιομηχανία που τον κάνει (τον ήχο, τη μουσική) εμπορεύσιμο, καταναλωτικό προϊόν. Δίσκο, δηλαδή.

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Τοποθετήσεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23ης Δεκέμβρη

Στη συνεδριάση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23ης Δεκέμβρη συζητήθηκε μεταξύ άλλων ο ισολογισμός του Δήμου για το 2019. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταψήφισαν γιατί στον ισολογισμό αποτυπώνεται ο προϋπολογισμός για το 2019 και η πολιτική που ασκείται στο Δήμο μας. 

Για την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ να κατασκευαστεί νέος ΧΥΤΑ στη Φυλή ο Μιχάλης Καραβίδας σημείωσε: 

Μέσα σε συνθήκες πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ και οι εκλεκτοί της στην Περιφέρεια Αττικής και στον ΕΔΝΣΑ συνεχίζουν ακάθεκτοι την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Στις 30 Οκτώβρη υπήρξε ένα ακόμα «επεισόδιο» στην υποβάθμιση της υγείας και της ποιότητας ζωής του λαού της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής. Είναι η ημέρα που ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα του «διαγωνισμού» που πραγματοποιήθηκε με έκτακτες διαδικασίες με αντικείμενο ποιος εργολαβικός όμιλος θα αναλάβει το προαναγγελθέν έγκλημα στη Φυλή έναντι δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. 

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης στους εργαζόμενους του Δήμου με την ανακοίνωση σχετικά με τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2021

Περιοδεία στις υπηρεσίες του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού έκανε σήμερα αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης. Οι δημοτικοί σύμβουλοι Θοδωρής Σκολαρίκος και Μιχάλης Καραβίδας επισκέφτηκαν, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, τα τεχνικά συνεργεία, τη διεύθυνση καθαριότητας και περιβάλλοντος, την οικονομική και τεχνική υπηρεσία, την κοινωνική υπηρεσία και τη διεύθυνση αθλητισμού-πολιτισμού. Μοιράστηκε η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2021 που για μια ακόμα χρονιά καλεί τους δημότες να περάσουν από το ταμείο. Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους οι δημοτικοί σύμβουλοι στάθηκαν στο γεγονός ότι η κυβέρνηση ευθυγραμμίζεται με την πολιτική που θέλει τους Δήμους να λειτουργούν σαν Ανώνυμες Εταιρείες, για αυτό καταφεύγουν στους ιδιώτες και δε διεκδικούν μόνιμο προσωπικό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η κρατική χρηματοδότηση που αναμένεται για το 2021 καλύπτει μόλις το 71% της μισθοδοσίας του προσωπικού του Δήμου που είναι μειωμένη σε σχέση με το 2020 γιατί εργαζόμενοι που βγαίνουν στη σύνταξη δεν αντικαθίστανται με προσλήψεις. Στην κουβέντα άνοιξαν ζητήματα όπως οι ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό και τα μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων που η προμήθεια τους δρομολογήθηκε κάτω από την πίεση του Σωματείου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεσμεύτηκαν ότι θα αναδείξουν τα θέματα αυτά στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα είναι δίπλα στις διεκδικήσεις των εργαζομένων. 

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Προϋπολογισμός του Δήμου για το 2021: στο ίδιο έργο θεατές

Στις 14 Δεκέμβρη συζητήθηκε και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού για το 2021, που εισηγήθηκε η δημοτική αρχή Τσίρμπα. Καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό γιατί άλλη μια χρονιά χαρατσώνει τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες.

Στη συζήτηση για τον περσινό προϋπολογισμό, η δημοτική αρχή προσπάθησε να προστατευτεί πίσω από το επιχείρημα «φέτος αναλάβαμε, τι να προλάβουμε να κάνουμε;», προκειμένου να κρύψει τη συμφωνία της με την πολιτική που προωθεί την «οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων». Τι εστί σε απλά ελληνικά «αυτοτέλεια»; Μείωση της κρατικής χρηματοδότησης (πάνω από 60% συγκριτικά με το 2009), αύξηση της φορολογίας των δημοτών και ανοιχτές αγκάλες για την περίφημη ιδιωτική πρωτοβουλία, που «απολαύσαμε» μέσα σε συνθήκες πανδημίας να βάζει πάνω απ’ όλα το κέρδος και στον τομέα της Υγείας. 

Φέτος, αποδεικνύεται περίτρανα πως μπορεί οι δημοτικές αρχές και τα πρόσωπα να αλλάζουν (δεν αναφερόμαστε φυσικά στο Δήμαρχο που ήταν για 8 χρόνια μόνιμος αντιδήμαρχος της διοίκησης Σαράντη), όταν όμως η πολιτική που υπηρετείται παραμένει ίδια, τα πράγματα θα γίνονται κάθε χρόνο και χειρότερα.  Τα μεγέθη που αποτυπώνονται στο φετινό, «ρεαλιστικό», κατά τη δημοτική αρχή, προϋπολογισμό είναι αποκαλυπτικά: 

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Ερώτηση του ΚΚΕ για την αναβάθμιση των υποδομών πρωτοβάθμιας Υγείας στους Δήμους Ιλίου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Πετρούπολης

 ΕΡΩΤΗΣΗ 

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Λήψη μέτρων για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους Δήμους Ιλίου, Αγίων Αναργύρων- Καματερού και Πετρούπολης

Στους Δήμους Ιλίου, Αγίων Αναργύρων - Καματερού και Πετρούπολης ζουν και εργάζονται χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά. Παρά ταύτα, οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που υπάρχουν υποβαθμίζονται χρόνο με το χρόνο εξαιτίας της υποστελέχωσης και των ελλείψεων σε απαραίτητο εξοπλισμό. Ακόμα και ο υπάρχων εξοπλισμός δε λειτουργεί.

Μέσα σε συνθήκες πανδημίας, που οι ανάγκες Πρωτοβάθμιας Υγείας είναι αυξημένες, η κατάσταση είναι εκρηκτική και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων της περιοχής. 

Εθελοντική αιμοδοσία 21 και 22 Δεκεμβρίου

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Τώρα να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού

Η ελλιπής ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία των κρουσμάτων με γενική αναφορά στη Δυτική Αττική, εύλογα έχει δημιουργήσει ανησυχία και στους κατοίκους του Δυτικού Τομέα βλέποντας ότι το Αττικό ασφυκτιά με ράντζα στους διαδρόμους, ότι η κυβέρνηση δεν εξασφαλίζει την πλήρη και  ολοκληρωμένη λειτουργία του πρώην Λοιμωδών, διατηρεί τις δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλο το Δυτικό Τομέα σμπαραλιασμένη, ενώ παζαρεύει την υγεία του λαού με τα ιδιωτικά διαγνωστικά, αυξάνοντας το κόστος των τεστ. Μέσα σε αυτή την κατάσταση, πριν μερικές μέρες οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ,  του ΚΙΝΑΛ και του ΜΕΡΑ 25 στο Δυτικό Τομέα μαζί με τους 7 Δημάρχους κάλεσαν σε εμβολιασμό όταν έρθει κι όποτε φτάσει  το εμβόλιο στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, αλλά δεν είπαν κουβέντα σε  ποιες υγειονομικές υποδομές στους 7 δήμους θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί, όπως δεν είπαν κουβέντα και για όλα τα παραπάνω. Με την προσδοκία του εμβολίου, καλλιεργούν εφησυχασμό και κουκουλώνουν την άθλια κατάσταση του συστήματος Υγείας, ότι εστίες υπερμετάδοσης αποτελούν οι χώροι δουλειάς με τα πρωτόκολλα λάστιχο, η απαράδεκτη κατάσταση με τα ΜΜΜ που συνεχίζει σε όλο το Δυτικό Τομέα.

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Να σταλεί άμεσα η εισήγηση του Τεχνικού Προγράμματος, σε διαφορετική περίπτωση να μετατεθεί η σχετική συνεδρίαση

Α.Π. 23332-7/12/2020

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

κ. Αναστ. Αθανασόπουλο

Κοινοποίηση:

-Δήμαρχο κ. Στ. Τσίρμπα

-Δημοτικούς Συμβούλους

 

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει την εισήγηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021 που θα συζητηθεί στη μεθαυριανή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η μη τήρηση των προθεσμιών δημιουργεί δυσκολίες στην επαρκή μελέτη του Τεχνικού Προγράμματος.  

Εάν δε σταλεί άμεσα η εισήγηση και σε κάθε περίπτωση όχι μετά από τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου σήμερα, θεωρούμε επιβεβλημένο να υπάρξει αναβολή των συνεδριάσεων  του Δημοτικού Συμβουλίου (τακτική και ειδική) που έχουν καθοριστεί για την Τετάρτη 9 Δεκέμβρη.

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Θοδωρής Σκολαρίκος

Γιώργος Βαρλάς

Βάσω Ζάχαρη

Μιχάλης Καραβίδας

Εργολαβίας το ανάγνωσμα...


Το περιστατικό μας μεταφέρθηκε από φίλη της Λαϊκής Συσπείρωσης που ήταν αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας: 

«Με γνωστή την πρόγνωση για ισχυρές βροχοπτώσεις και επίσης γνωστά τα πλημμυρικά φαινόμενα στο πολύπαθο Καματερό, σήμερα το πρωί στο Γεροβουνό, στην  οδό Ανοίξεως,  συνεργείο ξεκίνησε να κλαδεύει τα δέντρα στα πεζοδρόμια. Κάποια στιγμή έπιασε βροχή και καλώς διακόπηκε η εργασία. 

Το πρόβλημα είναι ότι τα κομμένα κλαδιά αφέθηκαν πάνω στα πεζοδρόμια ή ακόμα και καταμεσής του δρόμου, με κίνδυνο να κλείσουν τα φρεάτια, με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Σύντομα από το σημείο πέρασε βαν με εργαζόμενους του Δήμου που μη ξέροντας τι είχε προηγηθεί είπαν  στους κατοίκους ότι κακώς έκοψαν τα κλαδιά και τα αφήσαν στο δρόμο γιατί θα βουλώσουν τα φρεάτια. 

Οι κάτοικοι βεβαίως απάντησαν ότι τα έκοψε συνεργείο του Δήμου. 

Οι εργαζόμενοι απάντησαν ότι δεν ήταν συνεργείο του Δήμου. 

Όταν οι κάτοικοι επέμειναν, οι εργαζόμενοι σχολίασαν: «Α! Θα ήταν το συνεργείο του εργολάβου...».

Τελικά τα κλαδιά απομακρύνθηκαν απο τους εργαζόμενους του Δήμου. 

Οι Εργολαβίες στο μεγαλείο τους...»

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

«Η εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα, στις 6 Δεκεμβρίου 2008, αποδεικνύει ότι διαχρονικά η επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κρατική βία και καταστολή, την αστυνομική αυθαιρεσία. 

Η απαράδεκτη δικαστική απόφαση που οδήγησε στην αποφυλάκιση του δολοφόνου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Επ. Κορκονέα, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη, και την αθώωση του άλλου κατηγορουμένου, Β. Σαραλιώτη, με την προκλητική αναγνώριση "ελαφρυντικών", προκαλεί δικαιολογημένα το αίσθημα δικαίου του λαού και της νεολαίας, έστρωσε κι άλλο το έδαφος για ένταση της καταστολής και της ασυδοσίας. 

12 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου προστίθενται συνεχώς νέοι κρίκοι στην αλυσίδα των μέτρων κρατικής τρομοκρατίας, αυταρχισμού και καταστολής, που προώθησαν όλες οι κυβερνήσεις, για να θωρακιστεί αποτελεσματικά το εκμεταλλευτικό σύστημα, να επιβληθεί "σιγή νεκροταφείου", υποταγή στη σύγχρονη βαρβαρότητα. 

Βαρβαρότητα που εκφράζεται στις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τα καθημερινά ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους, την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας, τις τραγικές ελλείψεις σε ΜΕΘ, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τη μετατροπή των χώρων δουλειάς και των μέσων μαζικής μεταφοράς σε εστίες υπερμετάδοσης. Αλλά εκφράζεται και με την αξιοποίηση της πανδημίας από την κυβέρνηση ως ευκαιρία για να επιταχύνει το αντιλαϊκό της έργο, να περάσει τις ανατροπές του αιώνα, με την κατάργηση και με νόμο του 8ωρου, τη νομιμοποίηση της υποχρεωτικής 10ωρης εργασίας, τη θεσμοθέτηση μισθών 200 ευρώ, την ενίσχυση της καταστολής. 

Οι αποτρόπαιες εικόνες με τις δυνάμεις της Αστυνομίας να δολοφονούν εν ψυχρώ στις ΗΠΑ, να καταστέλλουν λαϊκές κινητοποιήσεις σε Γαλλία, Πολωνία και αλλού, η ενίσχυση του νομικού κατασταλτικού οπλοστασίου επιβεβαιώνουν ότι η ένταση της καταστολής δεν είναι "ελληνικό φαινόμενο", ούτε μόνο "εμμονή" κάποιων υπουργών. Αποτελεί κοινή συνισταμένη της δικτατορίας του πλούτου σε όλες τις χώρες, τόσο από φιλελεύθερες όσο και από σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια. Συνιστά επίσημη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς με τη βούλα της απαγορεύονται το δικαίωμα σε απεργίες, διαδηλώσεις, στη συνδικαλιστική δράση, ακόμα και το να φωτογραφίζεις αυθαιρεσίες από δυνάμεις καταστολής, όπως στη Γαλλία.

Ο κόσμος τους είναι η καταστολή στο σώμα και την ψυχή! Ο δικός μας, η δίψα για ζωή και ανατροπή! Απέναντι στο όργιο αυταρχισμού, ο λαός και η νεολαία θα αντιτάξουμε την οργανωμένη μας πάλη για ζωή με δικαιώματα! Η φωνή μας δεν πρόκειται να φιμωθεί!».

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Διαδικτυακή συνέντευξη τύπου το Σάββατο 5 Δεκέμβρη στις 11 π.μ.

 


Το Σάββατο 5 Δεκέμβρη στις 11 π. μ. η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίων Αναργύρων-Καματερού θα παραχωρήσει διαδικτυακή συνέντευξη τύπου με θέμα «Οι ελεύθεροι χώροι στο Δήμο, οι τελευταίες εξελίξεις με τους χώρους του ΟΣΕ και οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης»

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίων Αναργύρων-Καματερού στο Υoutube (https://youtu.be/jFSVB-CiZ9A).

Υποβολή ερωτήσεων μπορεί να γίνει στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: lsagankam@gmail.com