Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Τώρα να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού

Η ελλιπής ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία των κρουσμάτων με γενική αναφορά στη Δυτική Αττική, εύλογα έχει δημιουργήσει ανησυχία και στους κατοίκους του Δυτικού Τομέα βλέποντας ότι το Αττικό ασφυκτιά με ράντζα στους διαδρόμους, ότι η κυβέρνηση δεν εξασφαλίζει την πλήρη και  ολοκληρωμένη λειτουργία του πρώην Λοιμωδών, διατηρεί τις δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλο το Δυτικό Τομέα σμπαραλιασμένη, ενώ παζαρεύει την υγεία του λαού με τα ιδιωτικά διαγνωστικά, αυξάνοντας το κόστος των τεστ. Μέσα σε αυτή την κατάσταση, πριν μερικές μέρες οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ,  του ΚΙΝΑΛ και του ΜΕΡΑ 25 στο Δυτικό Τομέα μαζί με τους 7 Δημάρχους κάλεσαν σε εμβολιασμό όταν έρθει κι όποτε φτάσει  το εμβόλιο στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, αλλά δεν είπαν κουβέντα σε  ποιες υγειονομικές υποδομές στους 7 δήμους θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί, όπως δεν είπαν κουβέντα και για όλα τα παραπάνω. Με την προσδοκία του εμβολίου, καλλιεργούν εφησυχασμό και κουκουλώνουν την άθλια κατάσταση του συστήματος Υγείας, ότι εστίες υπερμετάδοσης αποτελούν οι χώροι δουλειάς με τα πρωτόκολλα λάστιχο, η απαράδεκτη κατάσταση με τα ΜΜΜ που συνεχίζει σε όλο το Δυτικό Τομέα.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί! Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία όλων των δήμων της περιοχής να δυναμώσουμε τον αγώνα μαζί με τους υγειονομικούς που αγωνίζονται και διεκδικούν. Εδώ και τώρα:

Να στείλει η κυβέρνηση συνεργεία για μαζικά δωρεάν τεστ των δημοτών, ιδιαίτερα σε μαζικούς χώρους εργασίας, τα οποία θα τοποθετηθούν σε όλους τους δήμους.

Να επιταχθεί πραγματικά και άμεσα ο ιδιωτικός τομέας Υγείας. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι ως επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες. Να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα Υγείας και με κρατική ευθύνη και χωρίς πληρωμή από τους ασθενείς να αναλάβουν την εξέταση, συνταγογράφηση, θεραπεία.

Ουσιαστική ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Να δημιουργηθεί δίκτυο ΠΦΥ με Κέντρα Υγείας, ανάλογα με τις ανάγκες και τον πληθυσμό, με σύγχρονες υποδομές, πλήρως εξοπλισμένα με γιατρούς, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, πλήρως εξοπλισμένα με υλικά, μηχανήματα.

Να ενισχυθεί αποφασιστικά το νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ που καλύπτει εκατοντάδες χιλιάδες του πληθυσμού τις περιοχής μας. Να προχωρήσει άμεσα η πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού. Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε μέτρα προστασίας και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Να ανοίξει πλήρως, ολοκληρωμένα και μόνιμα το νοσοκομείο Λοιμωδών. Να στελεχωθεί με τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

Να προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες κράτους και Περιφέρειας σε μαζικούς ελέγχους στο σύνολο μεγάλων και μικρών χώρων εργασίας για να διαπιστώσουν εάν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

Πύκνωση των δρομολογίων στα ΜΜΜ.

 

Τομεακές Οργανώσεις Περιστερίου- Νοτιοδυτικών και Δυτικών Συνοικιών της Κ.Ο. Αττικής