Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Μάη και τις βουλευτικές εκλογές


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους και όλες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και συμπορεύτηκαν μαζί του. Όλους και όλες που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο Κόμμα μας.

Κατά κύριο λόγο η μάχη των ευρωεκλογών , αλλά και αυτή των τοπικών εκλογών,  εκ των πραγμάτων πήρε χαρακτηριστικά που παρέπεμπαν σε εθνικές εκλογές. Το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, και στο δήμο μας, καταγράφει μια ακόμα αντιλαϊκή εναλλαγή μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, δηλαδή μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ. Η αντιπαράθεση, η πόλωση, οι ψεύτικες υποσχέσεις, τα εκβιαστικά διλήμματα, ανάμεσα κυρίως στα δύο κόμματα του διπολισμού, διαμόρφωσαν ένα τέτοιο κλίμα που επέδρασε σε λαϊκό κόσμο ο οποίος δεν έχει ακόμη πιστέψει στη δύναμη που έχει, αφήνοντάς την ανεκμετάλλευτη.

Είναι θετικό ότι το ΚΚΕ παραμένει σταθερή δύναμη για τα λαϊκά συμφέροντα, με τάση αναπλήρωσης των δυνάμεών του. Είναι θετικό ότι η ΧΑ καταποντίστηκε από την τρίτη θέση στην πέμπτη και το ΚΚΕ προηγείται. Βέβαια, μετακινήσεις όπως αυτές προς την Ελληνική Λύση συνιστούν ανασύνθεση ενός συνολικά αντιλαϊκού, αντιδραστικού πολιτικού σκηνικού.

Την ίδια στιγμή έχουμε πλήρη επίγνωση ότι κυριαρχούν οι μειωμένες απαιτήσεις, η ηττοπάθεια, η μοιρολατρία ως αποτέλεσμα της αποστράτευσης και μειωμένης συμμετοχής στις διαδικασίες του κινήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί με την πολιτική του επέτρεψε στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζονται δικαιωμένοι για το προηγούμενό τους αντιλαϊκό έργο. Στην ουσία τους έδωσε συγχωροχάρτι.

Το ΚΚΕ αντιμετώπισε με ενιαίο πολιτικό κριτήριο όλες τις κάλπες της 26ης Μάη γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις, οι κυβερνήσεις τις υλοποιούν, οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές τις εξειδικεύουν. Το ΚΚΕ στο δήμο μας συγκεντρώνει ποσοστό 9.30% και είναι τρίτο κόμμα, όπως και σε όλη τη Δυτική Αθήνα. Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού συγκεντρώνει ποσοστό 11.96 %. Το ποσοστό του δημοτικού ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης διαμορφώνεται στο 8.92% και εκλέγονται 4 δημοτικοί σύμβουλοι.

Οι ψήφοι στο ΚΚΕ και στη Λαϊκή Συσπείρωση θα επιστρέψουν ως δύναμη για τους ανθρώπους του μόχθου που ζουν και κατοικούν στους Αγίους Αναργύρους και στο Καματερό. Οι εκλεγμένοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είναι μπροστά σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο, σε κάθε χώρο δουλειάς, για να εμποδιστούν νέα μέτρα, για να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης, για να παλέψουμε για το δίκιο του λαού. Θα είναι τα μάτια και τα αυτιά του λαού της περιοχής στο δημοτικό συμβούλιο, θα είναι η πραγματική αντιπολίτευση σε όλους αυτούς που θα «τσακώνονται» για τα δευτερεύοντα και θα σηκώνουν το χεράκι τους «σαν καλά παιδάκια» για να ψηφίζουν αποφάσεις που θα φορτώνουν με νέα βάρη τα λαϊκά νοικοκυριά.

Τη δεύτερη Κυριακή των τοπικών εκλογών, δεν πρέπει να δώσουμε λευκή επιταγή στα κόμματα που μας έφεραν ως εδώ και στους εκπροσώπους τους.  Εκφράζουμε την αντίθεση μας με οποιοδήποτε τρόπο στην κάλπη (λευκό ή άκυρο). Καταδικάζουμε τόσο τη διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής με επικεφαλής τη Δούρου, όσο και τον εκλεκτό της ΝΔ Πατούλη, που διαγωνίζονται για την πιο πιστή εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Αποδοκιμάζουμε τόσο τη διοίκηση Σαράντη (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), που για 12 χρόνια είναι ο «νεροκουβαλητής»  όλων των κυβερνήσεων, όσο και το συνδυασμό του δήθεν ...ανεξάρτητου Τσίρμπα (μέλους της ΝΔ), που δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεργάζεται με ακροδεξιούς και τίποτα το καινούργιο δε φέρνει στην πόλη μας. Συμφωνούν στους βασικούς άξονες, για αυτό άλλωστε επί 8 χρόνια ο δεύτερος ήταν μόνιμος αντιδήμαρχος του πρώτου.

Μπροστά μας έχουμε τη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Θα δώσουμε και αυτή τη μάχη με χαμόγελο και αισιοδοξία, κόντρα σε διλήμματα που θα δυναμώσουν ακόμη περισσότερο, για να κρύψουν τη σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας να μην ενδώσουν σε αυτά τα διλήμματα.Να δυναμώσουν το ΚΚΕ.  Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε να κάνουμε την πραγματικά μεγάλη διαφορά.  Δυνατό ΚΚΕ είναι πραγματικό αποκούμπι, στήριγμα του λαού απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει, για να μπει πραγματικό τείχος στην ακροδεξιά και το φασισμό, τη συντήρηση, για να ανοίξουμε το δρόμο, με το λαό πραγματικό πρωταγωνιστή των εξελίξεων.



ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ