Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για την προστασία έκτασης 60 στρεμμάτων στο Γεροβουνό


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών 

Θέμα: Για την προστασία έκτασης 60 στρεμμάτων στη γειτονιά του Γεροβουνού στο Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού

Στη δημοτική ενότητα Καματερού του Δήμου Αγίων Αναργύρων- Καματερού και πιο συγκεκριμένα στη γειτονιά του Γεροβουνού, επί της οδού Αποκορώνου, υπάρχει εκτός σχεδίου έκταση 60 στρεμμάτων. Για την έκταση αυτή υπάρχει έγγραφο με ημερομηνία 19/12/2005 της Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να ληφθούν μέτρα για την προστασία της.

Από το 2006 όμως η υπόθεση εκκρεμεί και στο μεταξύ στην έκταση τοποθετούνται προκάτ κατασκευές, με σοβαρό τον κίνδυνο να δημιουργηθούν τετελεσμένα για τη χρήση του χώρου. Επιπλέον, καταγγέλλονται απειλές εναντίον υπαλλήλων και δημοτικών συμβούλων του Δήμου Αγίων Αναργύρων- Καματερού, όταν προσπάθησαν να ελέγξουν τις διαδικασίες τοποθέτησης κατασκευών στο συγκεκριμένο χώρο. Οι καταγγελίες αφορούν απειλές και κατά κατοίκων της περιοχής.  

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί,

• Ποιες ενέργειες θα γίνουν για την προστασία της προαναφερόμενης έκτασης σύμφωνα και με το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών και την αξιοποίησή της για τις ανάγκες του λαού της περιοχής;


Οι Βουλευτές

Γκιόκας Γιάννης

Κανέλλη Λιάνα

Κατσώτης Χρήστος

Μανωλάκου Διαμάντω

Παφίλης Θανάσης