Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Κάτω τα χέρια από τους μαθητές - Δήλωση των εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους μαθητές που οδηγούνται σήμερα στον ανακριτή, ανάμεσα τους και 2 μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ιλίου που μένουν στους Αγίους Αναργύρους. Οι μαθητές κρατούνταν στη ΓΑΔΑ μετά τη σύλληψη τους την Πέμπτη στο μαθητικό συλλαλητήριο.

Η μεγάλη κινητοποίηση της 15ης Οκτώβρη  από μαθητές, μαθητές, φοιτητές, γονείς και εργαζόμενους στο δημόσιο που διεκδικούσαν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους, συνοδεύτηκε από απαράδεκτο κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος διαδηλωτών συνολικά και  ιδιαίτερα απέναντι στους μαθητές, στους οποίους οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν σωματικούς ελέγχους όταν προσέγγιζαν τη συγκέντρωση. Η ίδια κατάσταση συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της πορείας και μετά από αυτήν όπου έγιναν προσαγωγές και συλλήψεις.

Καταγγέλλουμε το όργιο αυταρχισμού που οδήγησε στη σύλληψη των μαθητών και κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των μαθητικών κινητοποιήσεων. 

Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα τον αγώνα τους για τη διασφάλιση των σύγχρονων μορφωτικών τους αναγκών και της υγείας τους.