Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Τι φοβάται η δημοτική αρχή του κ.Τσίρμπα; - Καταγγελία των εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης

Η δημοτική αρχή του κ. Τσίρμπα, εκλεκτού της ΝΔ,  αρνείται συστηματικά εδώ και μήνες τη ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι που συμβαίνει σε πολλούς δήμους της Αττικής και της Ελλάδας και αποτελεί πάγιο αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ειδικά για τις συνεδριάσεις που διεξάγονται με τηλεδιάσκεψη, παρέχεται η τεχνολογική δυνατότητα, κυριολεκτικά με ένα «κλικ», για ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων και παρέμβαση σε αυτές.

Η διοίκηση του Δήμου είναι προφανές ότι επιδιώκει η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνεται μακριά από τους δημότες για να μπορεί εκ των υστέρων να προβάλλει τα γεγονότα κατά το δοκούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πανδημία χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να αποκλείσουν πρακτικά τα σωματεία, τους φορείς και τους συλλόγους της πόλης, κάθε δημότισσα και δημότη, από το δικαίωμα να παρακολουθούν και να παρεμβαίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, να μεταφέρουν προβλήματα  και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Είναι υποκριτικό από τη μία να πραγματοποιούν συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη για να προστατευθεί η υγεία των δημοτικών συμβούλων και την ίδια στιγμή να στέλνουν τον εισαγγελέα και την αστυνομία στους μαθητές της πόλης που διεκδικούν να μη στοιβάζονται σε 25άρια τμήματα.

Έτσι αντιλαμβάνονται στη δημοτική αρχή Τσίρμπα το «καινούριο» που υποτίθεται ότι θα έφερναν στην πόλη. Αυτό το «καινούριο» είναι στην πραγματικότητα πολύ παλιό. Έχουν «αλλεργία» στη λαϊκή παρέμβαση και κινητοποίηση, όπως και η κυβέρνηση που στηρίζουν. Θέλουν τους δημότες «χειροκροτητές» και θεατές  και όχι στο δρόμο, να παλεύουν και να αγωνίζονται.   

Η παράταξη Σαράντη που ζητάει σήμερα τη ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων δεν επέδειξε το ίδιο ενδιαφέρον την περίοδο που ασκούσε διοίκηση…

Συνεχίζουμε ακούραστα την προσπάθεια μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάδειξη των προβλημάτων του λαού, την οργάνωση της πάλης, κόντρα σε παλιούς και νέους «σωτήρες» και  επαναλαμβάνουμε το ερώτημα: Τι φοβάται η δημοτική αρχή Τσίρμπα;

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Θοδωρής Σκολαρίκος

Γιώργος Βαρλάς

Βάσω Ζάχαρη

Μιχάλης Καραβίδας

Οι τοπικοί σύμβουλοι

Δημήτρης Κουκάς

Μάχη Λουκοπούλου

Αντώνης Μητσάρας

Βαγιά Παπασωτηρίου-Λύτρα