Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ: Για την 76η επέτειο της Απελευθέρωσης της Αθήνας που ήταν το επιστέγασμα του τιτάνιου αγώνα του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ με κορμό το ΚΚΕ


«Συμπληρώνονται σήμερα 76 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας, όταν, μετά από 1.264 μέρες σκλαβιάς στο φασισμό, οι μαχητές του ΕΛΑΣ κατέβασαν από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία, για να υψώσουν στη θέση της την ελληνική. 

Η στιγμή αυτή ήταν το επιστέγασμα του τιτάνιου αγώνα του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ με κορμό το ΚΚΕ.

Το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο συσπείρωσε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και με την καθοδήγηση του ΚΚΕ οργάνωσε την αντίσταση του λαού μας ενάντια στο γερμανικό φασισμό. Το ένοπλο τμήμα του ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, αγκαλιάστηκε από το λαό της Αθήνας και του Πειραιά που αγωνίζονταν ενάντια στη ναζιστική κατοχή, γιατί τον ένιωθε ως δικό του δημιούργημα, ως την αιχμή του δόρατος για την αντίσταση του στις θηριωδίες των κατοχικών αρχών και την απελευθέρωσή του.

Αμέτρητες είναι οι ηρωικές στιγμές που γράφτηκαν με την αυτοθυσία και το αίμα του λαού και της νεολαίας με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές.

Σήμερα η αστική τάξη, τα κόμματα της και επιτελεία της επιχειρούν να ξαναγράψουν την Ιστορία κατά πώς τους βολεύει. Για να συσκοτίσουν ότι ο φασισμός δεν γεννιέται στο κενό, είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλισμού. Για να κρύψουν ότι καθοδηγητής και αιμοδότης της αντίστασης του λαού ήταν το ΚΚΕ. Για να κρύψουν την καθοριστική συνεισφορά της Σοβιετικής Ένωσης στον αντιφασιστικό αγώνα των λαών της Ευρώπης, στη συντριβή του φασισμού - ναζισμού και στην αιώνια καταδίκη των εγκλημάτων τους.

Γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι ο καπιταλισμός που στηρίζουν με νύχια και με δόντια είναι ένα άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα που φέρνει στους λαούς δεινά. Φτώχεια, ανεργία, πόλεμοι, αυτά είναι που ''υπόσχεται'' ο καπιταλισμός στους λαούς. 

Καμία εμπιστοσύνη λοιπόν σε όλους αυτούς που συστηματικά προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία για να τη "φέρουν στα μέτρα τους".

Καμία εμπιστοσύνη στη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και σε όλους όσους έχουν το θράσος να μιλούν για το ρόλο του ΝΑΤΟ ως υπερασπιστή των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων της χώρας, όταν παραμένει η πληγή της κατοχής της Κύπρου. 

Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που συνεχίζοντας στη ρότα του ΣΥΡΙΖΑ, υπηρετεί το δόγμα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας που εμπλέκει το λαό μας σε νέες περιπέτειες και στοχοποιεί γειτονικούς λαούς.

Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και σε όλες τις δυνάμεις που ράβουν κουστούμι στο λαό για να πληρώσει για μια ακόμα φορά τα σπασμένα της κρίσης του συστήματος που υπηρετούν. 

Καμιά εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν τις εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις ως εχθρική ενέργεια και ενισχύουν το νομοθετικό πλαίσιο της καταστολής. 

Καμία εμπιστοσύνη σε όσους ξέπλυναν τους ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και τώρα αναγορεύονται σε υπερασπιστές της "δημοκρατίας".

Αντίθετα, είναι ανάγκη να έχουμε εμπιστοσύνη στον οργανωμένο αγώνα της εργατικής τάξης και της νεολαίας.

Η τιτάνια πάλη του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ είναι μια εμβληματική απόδειξη ότι όταν ο λαός το αποφασίσει, μπορεί να τα βάλει με ''θεούς και δαίμονες'', έχει τη δύναμη να αναμετρηθεί με υπέρτερους αντιπάλους, να «κινήσει βουνά» και να νικήσει.

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αττική, τιμώντας τη σημερινή επέτειο, θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για την οργάνωση της πάλης για τα εργατικά - λαϊκά προβλήματα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο και σχολή, σε κάθε γειτονιά. Για να πάνε οι φασίστες και το σύστημα που τους γεννά στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει η συμπόρευση με το ΚΚΕ. Τώρα είναι ανάγκη να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση που θα ανοίγει το δρόμο ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».