Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

3η ώρη σταση εργασίας των εργαζόμενων στο Δήμο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                               

ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ 

Άγιοι Ανάργυροι, 21/9/20

Προς τον Δήμαρχο                                                                                                                                                                                                                                                             

Θέμα: “ Κοινοποίηση της απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου για την προκήρυξη Στάσης Εργασίας την Πέμπτη  24 Σεπτεμβρίου 2020”.  

Κύριε Δήμαρχε,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων, μετά από τις συνεχείς και επίμονες παρεμβάσεις του, τόσο  προς τη διοίκηση του Δήμου, ‘οσο και προς εσάς προσωπικά, σχετικά με τις σοβαρότατες ελλείψεις που καταγράφονται σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, αναφορικά με τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων από τον COVID-19, σας ενημερώνει σχετικά με την προκήρυξη 3ωρης Στάσης Εργασίας από τις 08:00 έως 11:00  την  Πέμπτη  24 Σεπτεμβρίου 2020.

Παρά τις επανειλημένες  δεσμεύσεις σας, τόσο στο τελευταία Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και κατά την συνάντηση σας,  με το Δ.Σ του Σωματείου, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Ζαλακούδη, την Πέμπτη 17/9/20, κανένα από τα αιτήματα που σας έχουμε κοινοποιήσει δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός ότι σας είναι ήδη γνωστά από τις 6/3/20.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός, ότι ενώ ήδη  διανύουμε έξαρση της Πανδημίας, δεν εφαρμόζονται σε καμία υπηρεσία τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, έτσι όπως αυτά ορίζονται ρητά από το ΕΟΔΥΥ και δεν εφαρμόζονται σε καμία υπηρεσία τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θέτωντας σε κίνδυνο, τόσο την υγεία των υπαλλήλων, όσο και των δημοτών που κάνουν χρήση των υπηρεσιών. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος Καμαρινοπούλου Ελένη 

Η Γραμματέας Τζατζαράκη Ελένη