Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

ΠΑΜΕ: Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού


«Κυβέρνηση - επιχειρηματικοί όμιλοι: Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού. Βάζουν σε κίνδυνο την υγεία, τη ζωή των εργαζομένων.

Η τακτική της κολοκυθιάς που παίζουν τις τελευταίες μέρες τα κυβερνητικά στελέχη σχετικά με την εξέλιξη των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα, δεν μπορεί ούτε να αποκρύψει τις βαριές ευθύνες της πολιτικής της ΝΔ, αλλά ούτε και να αθωώσει τους επιχειρηματικούς ομίλους που αρνούνται να εφαρμόσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Μιλούσαν δήθεν για μέτρα στα καράβια και στα ΜΜΜ και οι εικόνες που έρχονται από όσους κατάφεραν να πάνε διακοπές είναι αποκαλυπτικές και αποδεικνύουν το μέγεθος του ψέματος.

Μιλούσαν δήθεν για μέτρα στα ξενοδοχεία, στα εργοστάσια, στα ίδια τα νοσοκομεία και η καθημερινή σχεδόν εμφάνιση κρουσμάτων στους εργαζόμενους, στους υγειονομικούς είναι αδιάψευστος μάρτυρας. 

Η πραγματικότητα είναι από την αρχή της πανδημίας πασιφανής:

Μπροστά στο βωμό του κέρδους δεν διστάζουν να θυσιάσουν την υγεία του λαού.

  • Γι' αυτό εξακολουθούν και είναι κενές οι περισσότερες από τις 30.000 οργανικές θέσεις στην Υγεία, όσο κενά είναι και τα νοσοκομεία από υλικά και αναγκαίες υποδομές.
  • Γι' αυτό και εξακολουθούν να ΜΗΝ γίνονται μαζικά και τακτικά τεστ στους εργαζόμενους, στην Υγεία, στα ξενοδοχεία, στην Εστίαση και αλλού.
  • Γι' αυτό αξιοποιούν στατιστικές αλχημείες και δεν λένε την αλήθεια για τα κρούσματα που προέκυψαν από τους ελάχιστους ελέγχους.
  • Γι' αυτό το άνοιγμα του Τουρισμού στο όνομα του "να πάρει μπροστά η οικονομία" έγινε με τους όρους των επιχειρηματικών ομίλων του Τουρισμού και των Μεταφορών και όχι με κριτήριο την προστασία της υγείας του λαού και όσων ήθελαν να επισκεφτούν τη χώρα μας για αναψυχή. 

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές και για το ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα που κερδήθηκε με τεράστιες θυσίες από τους εργαζόμενους, το λαό, δεν υλοποίησε ουσιαστικά κανένα μέτρο για τη θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας απέναντι στο 2ο κύμα της πανδημίας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί για άλλη μια φορά όλα τα Εργατικά κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα και όλους τους εργαζόμενους να πάρουμε τα δικά μας μέτρα. Να μπούμε μπροστά τώρα στην οργάνωση της πάλης, να σπάσουμε το φόβο και την τρομοκρατία που επιχειρούν να επιβάλουν, αλλά και την απουσία κάθε φωνής διεκδίκησης και απαίτησης, να προστατευτούμε. Ό,τι κερδήθηκε την περίοδο της πανδημίας, ακόμα και τα όποια μέτρα πάρθηκαν, έγιναν κάτω από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Υγείας, αλλά και συνολικά της εργατικής τάξης.

  • Να μην αποδεχτούμε ότι φταίμε εμείς για την πανδημία. Να απορρίψουμε την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των καλοταϊσμένων ΜΜΕ.
  • Να μην αφήσουμε τη ζωή μας στα χέρια των επιχειρηματικών συμφερόντων. 
  • Να μην αποδεχτούμε να πηγαίνουμε στους χώρους δουλειάς και να δουλεύουμε χωρίς μέτρα για την υγεία και την ασφάλειά μας. 
  • Να μη μας γίνει συνήθεια τα νοσοκομεία να είναι δίχως υποδομές, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. 

Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την πολιτική της, είναι επικίνδυνη. Εμπιστοσύνη στη δική μας δύναμη, στο συλλογικό αγώνα.

Τώρα όλοι στη μάχη. 

Μαζικά και μαχητικά να απαιτήσουμε:

  • Τώρα δωρεάν Παροχή Μέσων Προστασίας για όλους τους εργαζόμενους στους τόπους δουλειάς, με επιβολή όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. 
  • Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην Εστίαση, στον Τουρισμό, στο Εμπόριο, αλλά και τους μεγάλους χώρους δουλειάς (εργοστάσια, κλπ.) με επιβάρυνση της εργοδοσίας στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο κάλυψη από το κράτος. 
  • Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην Υγεία.
  • Να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
  • Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, ώστε να μπει σε εφαρμογή, σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.
  • Κατεπείγουσες προσλήψεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να αυξηθούν τα δρομολόγια, για να μειωθεί ο συγχρωτισμός, με ταυτόχρονη μείωση στην πληρότητα των πλοίων και των αεροπλάνων, με παράλληλη μείωση της τιμής των εισιτηρίων. 
  • Καμιά απόλυση, καμιά περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων.

Αγώνας για τη ζωή και την υγεία του λαού».