Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Τ.Ο. Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τον έναν χρόνο από την απόφαση του ΕΔΣΝΑ για το ΧΥΤΑ Φυλής


Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη μέρα (1η Αυγούστου 2019) που στο ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε απόλυτη συνεννόηση και κεντρική συμφωνία ψήφιζαν τη δημιουργία ενός νέου ΧΥΤΑ στην περιοχή της Φυλής και της Δυτικής Αττικής.

Σχεδόν δύο μήνες μετά τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και λίγες μέρες πριν παραδώσει στον κ. Πατούλη, η Διοίκηση Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής έφερε και ψήφισε μέσα στο κατακαλόκαιρο ένα νέο έγκλημα στη Φυλή και στη Δυτική Αττική. Με αυτό τον τρόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κ. Δούρου, έκαναν ένα δώρο στη ΝΔ και στον κ. Πατούλη, βγάζοντάς τους κυριολεκτικά από τη δύσκολη θέση.

Από κοντά, και ο εκλεκτός τους Δήμαρχος Φυλής κ. Παππούς που προεκλογικά στηρίχτηκε από κοινού από τη ΝΔ και από το ΣΥΡΙΖΑ, για να συνεχίζει να βγάζει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων με λεία υπέρογκα κέρδη και σε βάρος της υγείας του λαού του Δήμου Φυλής, ολόκληρης της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας.

Το γεγονός ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν σε κεντρική συνεννόηση επιβεβαιώθηκε σχεδόν δύο μήνες αργότερα, όπου η νέα Διοίκηση Πατούλη μαζί με την παράταξη της κ. Δούρου και το γραφικό Τζήμερο επικύρωσαν με την ψήφο τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο το νέο αυτό έγκλημα.

Παρά τις προεκλογικές και όχι μόνο εξαγγελίες για ... κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, αυτό παραπέμπεται στο 2025 το νωρίτερο. Δηλαδή, άλλη μια παράταση στο αίσχος, όπως γίνεται δεκαετίες ολόκληρες. Σαν να μην έφτανε αυτό, στα μουλωχτά, όπως άλλωστε συνηθίζουν, επεκτείνουν την ήδη υπάρχουσα χωματερή, με συνολική προβλεπόμενη αύξηση του "σκουπιδο-βουνού" κατά 685.000 κ.μ.

Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής έχουν το θράσος να υψώνουν τη σημαία της ανακύκλωσης, με την περιφερειακή αρχή να ονομάζει το 2020 "έτος ανακύκλωσης", τη στιγμή που σήμερα ανακυκλώνεται λιγότερο από το 15% των σκουπιδιών. Η Δημοτική Αρχή Φυλής κάνει το " μαύρο – άσπρο", κοροϊδεύει ανοιχτά το λαό της περιοχής λέγοντας ότι " ψήφισε το κλείσιμο του ΧΥΤΑ", ότι "ξεκινάει η αποκατάσταση του χώρου" και άλλα.

Στόχο έχουν, να κάμψουν την αντίδραση του λαού της περιοχής που δίκαια αγανακτεί. Όλοι μαζί, στρώνουν το έδαφος για την καρκινογόνα καύση των απορριμμάτων, που θα γίνει και πάλι για την κερδοφορία των μονοπωλίων, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία του λαού.

Το νέο έγκλημα δε θα περάσει. Απέναντι στις επιδιώξεις κυβερνήσεων – Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών, απέναντι στις ορέξεις των μονοπωλίων για νέα υπέρογκα κέρδη από τη διαχείριση των απορριμμάτων, θα σταθεί ένας περήφανος λαός, που θα διεκδικήσει το δίκιο του και τη ζωή που του αξίζει.

Μπορεί με διάταξη του αρμόδιου αντεισαγγελέα Πρωτοδικών η μηνυτήρια αναφορά των εκλεγμένων με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" για έγκλημα στη Φυλή να μπαίνει στο αρχείο, όμως ο αγώνας του λαού για να σταματήσει τους απαράδεκτους σχεδιασμούς συνεχίζεται και είναι κάθε μέρα στην ημερήσια διάταξη.

Σήμερα, μπορούν να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, για να υπάρχει διαχείριση των απορριμμάτων με σεβασμό στην υγεία και την ποιότητα ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, με σεβασμό στο εισόδημα του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος. Δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου επιστημονικού σχεδιασμού, πανελλαδικού και κατά περιφέρεια, με συγκεκριμένα κριτήρια καταλληλότητας και επιλογής, με προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, με ολοκληρωμένη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων, με σύγχρονες υποδομές, αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού, με διασφάλιση των σύγχρονων δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αυτό όμως απαιτεί διαχείριση των απορριμμάτων που κριτήριο θα έχει την υγεία και την ποιότητα ζωής του λαού και όχι τα κέρδη των λίγων».