Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Ιούλη


Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έθεσαν εκτός ημερήσιας διάταξης τα ακόλουθα ζητήματα: 

-Είμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου και χρειάζεται να υπάρξει έλεγχος για τα μέτρα πυρασφάλειας στο Δήμο μας και ειδικά για το Ποικίλο Όρος, το Πάρκο Τρίτση και το Πάρκο Ειρήνης.

-Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις αθλήτριες, τον προπονητή και τους ανθρώπους του ΓΑΣ Καματερού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος κορασίδων στο Χαντμπολ. Ταυτόχρονα όμως χρειάζεται να δούμε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος τα οποία  πρέπει να αντιμετωπιστούν για να έρθουν και νέες επιτυχίες.

Επιπλέον, έγιναν μεταξύ άλλων  οι ακόλουθες παρεμβάσεις για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης: 

-Για το σχέδιο δράσης του  Δήμου για την ενέργεια και το κλίμα, υπογράμμισαν την υποκριτική στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που από τη μία υποτίθεται υπερασπίζεται την αειφορία και την άλλη υιοθετεί τη λογική "ο ρυπαίνων πληρώνει". Επιπλέον, η όποια κλιματική αλλαγή δε μπορεί να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο ενός συστήματος που έχει για θεό το κέρδος, που το περιβάλλον είναι άλλο ένα πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειτηματικούς ομίλους.

-Για τα αντίτιμα στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, καταψήφισαν την εισήγηση της δημοτικής αρχής, τονίζοντας ότι ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι δικαιώματα για τη λαϊκή οικογένεια και όχι πολυτέλεια.

-Για τη μελέτη σχετικά με τη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας, σημείωσαν ότι βασικό είναι να πυκνώσουν τα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια του ΟΑΣΑ και να διαμορφωθούν νέα με βάση τις ανάγκες. Να υπάρχουν φθηνές και αξιόπιστες συγκοινωνίες για να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν σε γειτονιές του Δήμου μας.