Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάκληση των αποφάσεων του ΕΔΣΝΑ στις 29 Μάη ύστερα από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ύστερα από πρόταση των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης και σχετική συζήτηση, το Δημοτικό  Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων-Καματερού στη συνεδρίαση του στις 16 Ιούνη έλαβε ομόφωνα την ακόλουθη απόφαση: 

Στις 29 Μαΐου «συνεδρίασε» δια περιφοράς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ για να αποφασίσει για μια σειρά σοβαρά θέματα όπως είναι ο Κανονισμός Τιμολόγησης,  το κόστος διαχείρισης του Συνδέσμου και ο επιμερισμός των αντισταθμιστικών. 
Στην εισήγηση προβλέπονταν αυξήσεις στα ποσά που θα καταβάλλουν οι Δήμοι στον ΕΔΣΝΑ, οι οποίες τελικά θα μετακυλιστούν στις πλάτες των δημοτών μέσω των ανταποδοτικών τελών.  Για αυτό και επιλέχθηκε ο απαράδεκτος τρόπος της δια περιφοράς συνεδρίασης, προκειμένου να παρακαμφθούν οι αντιδράσεις. 
Ζητάμε να ανακληθούν οι αντιλαϊκές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ στις 29  Μαΐου.   Καμία σκέψη για αύξηση των εισφορών των Δήμων και μετακύλιση του κόστους στους δημότες. Κατάργηση των αντισταθμιστικών. Οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής. Να σταματήσει η επιβάρυνση του Δήμου από τη διέλευση  απορριματοφόρων.