Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Γ. Πρωτούλης: Προέχει η προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 28 Απρίλη τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ενόψει της συνεδρίασης που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα με θέμα «Όροι διεξαγωγής συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου μέσῳ τηλεδιάσκεψης».

Στην παρέμβασή του ο Γιάννης Πρωτούλης, από την πλευρά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής έθεσε τα παρακάτω θέματα:

Πρέπει η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής στην πρώτη συνεδρίαση να ενημερώσει, για το τι έχει κάνει μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και τι σχέδιο έχει για την επόμενη μέρα, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Είναι ανεπίτρεπτο για την μεγαλύτερη Περιφέρεια της Ελλάδας, να μη μπορεί να πραγματοποιήσει συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη, ενώ εδώ και αρκετό καιρό πραγματοποιεί συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής. Είναι εφικτό για μεγάλο μέρος Δημοτικών Συμβουλίων, ο ίδιος δε ο Περιφερειάρχης, καθημερινά, με αυτό τον τρόπο, συσκέπτεται με Υπουργούς, Αντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους, Υπηρεσιακούς παράγοντες και άλλους φορείς. Θα μπορούσε επίσης, να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση με φυσική παρουσία των συμβούλων, λαμβάνοντας φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σ’ ένα κατάλληλο χώρο.

Τα πιο σοβαρά ζητήματα για το λαό της Αττικής, όπως είναι αυτά που αφορούν τη Διαχείριση των Απορριμμάτων, τη ΜΠΕ για τον ΟΛΠ - COSCO κλπ, μπορούν να γίνουν μόνο με εξασφαλισμένη τη δυνατότητα παρέμβασης εκπροσώπων Δήμων, Σωματείων και άλλων Φορέων, που θέλουν να έχουν λόγο.

Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές, ότι αυτή την χρονική περίοδο προέχει η προστασία της υγείας του Λαού και των δικαιωμάτων του.