Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Επιστολή των εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ


16/4/2020
Προς: Πρόεδρο Π.Ε.Δ.Α
         Κοινοποίηση: Μέλη Δ.Σ. Π.Ε.Δ.Α.


Σχετικά με την ημερήσια διάταξη που μας εστάλη για «δια περιφοράς» συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Μ. Πέμπτη και ώρα 13:00, προκύπτουν δύο ζητήματα τόσο όσο αγορά τον τρόπο διεξαγωγής της συνεδρίασης όσο και για το περιεχόμενο της ίδιας της συνεδρίασης.
Όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής, με τις δια περιφοράς συνεδριάσεις:
1) Δεν υπάρχει η δυνατότητα η κάθε παράταξη και ο κάθε σύμβουλος να γνωρίζει τις τοποθετήσεις των υπολοίπων, παρά μόνο εκ των υστέρων, όταν δηλαδή αναρτηθούν οι αποφάσεις στη Διαύγεια.
2) Δεν υπάρχει η δυνατότητα πρακτικά να αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο για τη συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων που έχουν το δικαίωμα να θέσουν οι παρατάξεις και οι σύμβουλοι.
3) Δεν υπάρχει η στοιχειώδης δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής επιχειρημάτων.
Είναι προφανές ότι το διάστημα αυτό απαιτείται συμμόρφωση με τις επιστημονικές οδηγίες για την προστασία του λαού μας. Αυτό όμως δε μπορεί να λειτουργεί ως πρόσχημα για συνεδριάσεις με τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε.
Ζητάμε άμεσα να αξιοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη και να μην αποκλειστούν οι δια ζώσης συνεδριάσεις σε κατάλληλο χώρο.  Οι συνεδριάσεις δια περιφοράς να περιοριστούν σε προφανώς επείγοντα ζητήματα.
Όσον αφορά το περιεχόμενο:
Χωρίς να υποτιμούμε την θεματολογία της ημερήσιας διάταξης, θα έπρεπε το Προεδρείο να είχε συγκαλέσει ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο για να συζητήσει και να απαιτήσει μια σειρά κρίσιμα ζητήματα όπως:
-Τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους
-Την επαρκή κρατική χρηματοδότηση που πρέπει να αποδοθεί στους Δήμους για να στηρίξουν τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της πανδημίας
-Την πρόσληψη προσωπικού για να καλυφθούν ανάγκες που υπάρχουν σε μια σειρά υπηρεσίες όπως καθαριότητας, κοινωνικές, κτλ.
Επίσης  να ζητήσει ανάκληση των αποφάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. που εν μέσω  πανδημίας με ''fast track'' διαδικασίες ανέθεσε την δημιουργία νέας χωματερής στην περιοχή της Φυλής υπονομεύοντας ακόμα περισσότερο την υγεία του λαού της Δυτικής Αθήνας και την προστασία του περιβάλλοντος.
Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης επιταχύνεται με πρόσχημα την πανδημία και τσακίζονται καθημερινά  εργατικά- λαϊκά δικαιώματα, την ίδια ώρα που όλοι προσπαθούμε να αυτοπροστατευτούμε, με ένα αθωράκιστο Ε.Σ.Υ.
Τα παραπάνω κρίσιμα ζητήματα είναι ανάγκη να συζητηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ και οι παρατάξεις που εκπροσωπούνται σε αυτό οφείλουν να τοποθετηθούν.
                                                                    
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΑ
Σίμος Βαγγέλης
Σταμέλος Ηλίας