Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Αίτημα των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης για απόσυρση απο το δημοτικό συμβούλιο της 7ης Απρίλη θεμάτων που δεν αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την πληρωμή εργαζομένων


5/4/2020

Προς: -Δήμαρχο κ. Στ. Τσίρμπα
-Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αν. Αθανασόπουλο
Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους

Για τη δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 7 Απριλίου

Για μια ακόμα φορά η δημοτική αρχή επιλέγει να πραγματοποιήσει δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 7 Απριλίου. Έχουμε υπογραμμίσει και με προηγούμενη επιστολή (ΑΠ 6217/30.3.2020) ότι με τον τρόπο αυτό δε μπορεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση και καταλήγουμε σε συνεδρίαση-παρωδία. Πολύ περισσότερο που η δημοτική αρχή επιλέγει να φέρνει προς συζήτηση σοβαρά θέματα για τα οποία το μόνο που γίνεται είναι να καταγράφεται η θετική ή αρνητική ψήφος, χωρίς καν να τη δυνατότητα ερωτήσεων. 
Με βάση τα παραπάνω, ζητάμε να αποσυρθούν από την ημερήσια διάταξη της Τρίτης 7 Απριλίου όλα τα θέματα, πλην αυτών που αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την πληρωμή εργαζομένων. Από τα θέματα που θα αποσυρθούν, όσα είναι επείγοντα, να συμπεριληφθούν στην ημερήσια διάταξη επόμενης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που να πραγματοποιηθεί με τρόπο (τηλεδιάσκεψη, δια ζώσης συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών σε κατάλληλο χώρο) που στοιχειωδώς τουλάχιστον να διασφαλίζει τη συζήτηση. 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Θοδωρής Σκολαρίκος
Γιώργος Βαρλάς
Βάσω Ζάχαρη
Μιχάλης Καραβίδας