Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Ανακοίνωση - κάλεσμα: Οι χώροι του ΟΣΕ και το στρατόπεδο 301 να αποδοθούν για τις ανάγκες του λαού της πόλης


Στο Δήμο Αναργύρων-Καματερού υπάρχουν δυο μεγάλες εκτάσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες του λαού και να ανακουφίσουν μια επιβαρυμένη περιοχή με λιγοστούς ελεύθερους χώρους. 

Πρόκειται για τους χώρους του ΟΣΕ και πιο συγκεκριμένα τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Αγίων Αναργύρων, το παλιό αμαξοστάσιο λεωφορείων και τις ανενεργές γραμμές εκατέρωθεν της κεντρικής πλατείας Αγίων Αναργύρων, συνολικής έκτασης 45 στρεμμάτων. Οι χώροι αυτοί έχουν εγκαταλειφθεί με ευθύνη των κυβερνήσεων διαχρονικά και την ανοχή των δημοτικών αρχών, με αποτέλεσμα να τους λυμαίνονται ακόμα και κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, εκμεταλλευόμενα χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Την ίδια στιγμή συνεχώς «ξεπηδούν» εμπορικές χρήσεις, κατόπιν συμφωνίας με τη ΓΑΙΟΣΕ, που παρουσιάζονται ως απάντηση στην άσχημη κατάσταση.

Επίσης, το στρατόπεδο «Κοσκινά», γνωστό στους κατοίκους ως «301», με έκταση 220 περίπου στρέμματα, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων και περιτριγυρίζεται από κατοικίες και σχολεία. Το στρατόπεδο δημιουργήθηκε σε τελείως διαφορετικές συνθήκες δόμησης και ανάπτυξης τη πόλης. Παρά τις κατά καιρούς κυβερνητικές δεσμεύσεις, κυρίως προεκλογικές, για την απομάκρυνση των στρατοπέδων στη Δυτική Αθήνα, μεταξύ αυτών και του 301, αυτά παραμένουν και λειτουργούν. 

Οι χώροι του ΟΣΕ και το στρατόπεδο 301 μπορούν να αξιοποιηθούν ως ελεύθεροι χώροι για τις ανάγκες πρασίνου, αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού, με ελεύθερη πρόσβαση για τους κατοίκους της περιοχής.  Εμπόδιο για αυτήν την εξέλιξη είναι η πολιτική που αντιμετωπίζει τη γη ως εμπόρευμα και δεν καθορίζει τις χρήσεις γης με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού.

Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς της πόλης, την Ένωση Γονέων, τους συλλόγους γονέων και τα μαθητικά συμβούλια, τους αθλητικούς  και εθνικοτοπικούς συλλόγους, την Κυριακή 9 Φλεβάρη στις 11 π.μ. στην  αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοκρατίας και Μέρλα) προκειμένου να ενημερώσουμε για τις θέσεις μας και να συζητήσουμε την ανάγκη οργάνωσης της διεκδίκησης για να αποδοθούν οι χώροι αυτοί  στο λαό της πόλης.

Οι δημοτικοί- κοινοτικοί σύμβουλοι

Θοδωρής Σκολαρίκος

Γιώργος Βαρλάς

Βάσω Ζάχαρη

Μιχάλης Καραβίδας

Δημήτρης Κουκάς

Μάχη Λουκοπούλου

Βάγια Λύτρα-Παπασωτηρίου

Αντώνης Μητσάρας