Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Κάλεσμα συντονιστικής επιτροπής σωματείων και φορέων Πετρούπολης-Ιλίου


Τώρα ξεσηκωμός! Ούτε ώρα χαμένη! Μας γεμίζουν καρκίνο για τα κέρδη τους! Τέρμα πια στο αίσχος της Φυλής! Όχι νέα εγκλήματα στην Αττική και στο Λατομείο Μουσαμά!

Πριν λίγες μέρες στα μουλωχτά και σαν τα ποντίκια συνεδρίασε ο ΕΔΣΝΑ και αποφάσισε το άνοιγμα του διαγωνισμού για την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής. Η μεθοδολογία τους και ο τρόπος απόφασής τους είναι προκλητικός και απαράδεκτος, με διαδικασίες fast truck "κουβέντιασαν" και αποφάσισαν για 43 θέματα. Δεν τόλμησαν να συνεδριάσουν μπροστά στους εργαζόμενους και τους φορείς της Δυτικής Αθήνας γιατί εγκληματούν.

Για ακόμη μια φορά ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει! Επιβεβαιώνεται ότι το έγκλημα συνεχίζεται σε συνεννόηση και συμφωνία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα τα επίπεδα. Άλλωστε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής οι παρατάξεις του Πατούλη (ΝΔ) και της Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ), μαζί με γραφικούς φασίστες τύπου Τζήμερου, ήδη έχουν επικυρώσει με την ψήφο τους την απόφαση που είχε πάρει η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ (επί διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ) για τη δημιουργία ενός νέου ΧΥΤΑ στην Φυλή. Ορίζουν ακόμη και παλιά λατομεία, ανάμεσα στα οποία και το λατομείο Μουσαμά, στην πλάτη του Θεάτρου Πέτρας στην Πετρούπολη, ως τον επικρατέστερο χώρο για το μεγαλύτερο και με διαφορά ΧΥΤΑ -ΧΥΤΥ της Αττικής.


Δεν ανεχόμαστε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας μέσα στη μόλυνση. Θα μας βρουν μπροστά τους.

Για τα κέρδη επιχειρηματικών ομίλων και διάφορων κολαούζων τους, που έχουν συμφέροντα από τη λειτουργία του ΟΕΔΑ Φυλής και του αποτεφρωτήρα, συνεχίζουν και επεκτείνουν τη λειτουργία υγειονομικών βομβών, ενώ προωθούν την καύση των απορριμμάτων ως φθηνή ενέργεια για τις βιομηχανίες, όπως για παράδειγμα γίνεται αυτή τη στιγμή στο Βόλο και αλλού.

Για τα κέρδη τους μας γεμίζουν καρκίνο και αυτά μπαίνουν εμπόδιο για να μην αξιοποιηθεί το επιστημονικό δυναμικό, η επιστημονική γνώση και η ανάπτυξη της τεχνολογίας ώστε να υπάρξει διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα την υγεία του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι χαρακτηριστικό ότι εν έτη 2019 ανακυκλώνεται μόνο το 15% των απορριμμάτων, ενώ και με βάση τους δικούς τους σχεδιασμούς τα επόμενα χρόνια θα ανακυκλώνεται στην καλύτερη περίπτωση το 50% και το υπόλοιπο θα θάβεται ή θα καίγεται με ανυπολόγιστες συνέπειες στην υγεία μας και στο περιβάλλον. Ο σχεδιασμός τους προωθεί την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του τομέα διαχείρισης αποβλήτων, την πιο μεγάλη εκμετάλλευση των εργαζομένων του κλάδου, την ανοχή απέναντι στην ασυδοσία του κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων που σπέρνουν κατά βούληση τα τοξικά και άλλα επικίνδυνα απόβλητά τους, χωρίς να υπολογίζουν τίποτα, ούτε τις ανθρώπινες ζωές.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες που το προηγούμενο διάστημα πήραν μέρος στις δεκάδες κινητοποιήσεις που έγιναν στην περιοχή με πικετοφορίες, παρεμβάσεις στο περιφερειακό και δημοτικό συμβούλιο, με το μεγάλο συλλαλητήριο στις 6 Νοέμβρη στα γραφεία της Περιφέρειας μαζί με τις συντονιστικές επιτροπές της Δυτικής Αττικής και του Μαραθώνα.

Οι κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις μας το προηγούμενο διάστημα, διαμόρφωσαν τις προϋποθέσεις και ανάγκασαν και τη δημοτική αρχή Πετρούπολης, έστω και καθυστερημένα να τοποθετηθεί ενάντια στην απόφαση του ΕΔΣΝΑ, να ψελλίσει για τις ευθύνες της σημερινής διοίκησης Πατούλη (ΝΔ) στην περιφέρεια και της προηγούμενης της κ. Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ), να καλέσει σε συλλαλητήριο.

• Στηρίζουμε την απόφαση του σωματείου εργαζομένων του δήμου, για συμμετοχή στην κινητοποίηση στις 18/12, στις 12 μ.μ. στο Δημαρχείο. Προχωράμε με αντίστοιχες αποφάσεις, ώστε οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία της Πετρούπολης να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη ενάντια στην πολιτική που βλέπει στα σκουπίδια-χρυσό και νέες business σε βάρος της υγείας μας και του περιβάλλοντος, για διαχείριση των απορριμμάτων με κριτήριο την ποιότητα της ζωής του λαού.

• Διοργανώνουμε και καλούμε σε συναυλία με καλλιτέχνες και συγκροτήματα στις 19/12 στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης, στις 8 μ.μ., στέλνοντας το μήνυμα "η πολιτική σας και όχι οι ζωές μας είναι για τα σκουπίδια".

• Συγκεντρώνουμε χιλιάδες υπογραφές με το κείμενο των Συντονιστικών Επιτροπών και τις καταθέτουμε με συγκέντρωση - κινητοποίηση στην Περιφέρεια.

Απαιτούμε - Διεκδικούμε:

Πάρτε πίσω την απόφαση για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή! Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς καθυστερήσεις. Να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή.
Καμία σκέψη για δημιουργία ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ στο Γραμματικό και στα λατομεία της Αττικής Μουσαμά, Μελετάνι, "ΤΙΤΑΝ", Σταμέλου και Κυριακού που θα αποτελέσει περιβαλλοντικό έγκλημα με πολλές επιπτώσεις.
Καθορισμός κριτηρίων καταλληλότητας για την κατανομή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και των χώρων τελικής διάθεσης των απορριμμάτων. Να γίνει με βάση τις σημερινές επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, την ικανότητα της κάθε υποψήφιας περιοχής, με προτεραιότητα την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.
Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Όχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή. Καμία σκέψη για καύση των απορριμμάτων.
Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.
Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.
Παλεύουμε για διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος του λαού. Τώρα, χρειάζεται να αξιοποιηθεί όλο το επιστημονικό δυναμικό και η ανάπτυξη της τεχνολογίας για να υπάρξει διαχείριση των απορριμμάτων με κριτήριο την υγεία και την ποιότητα ζωής του λαού. Με δημιουργία ενός ενιαίου δημόσιου φορέα διαχείρισης και τελικής διάθεσης των αποβλήτων που θα έχει προτεραιότητα στην πρόληψη της παραγωγής απορριμμάτων και στην προώθηση της ανακύκλωσης, με διαλογή στην πηγή. Με διασφάλιση της χωριστής διαλογής διαφορετικών ειδών απορριμμάτων. Με δημιουργία μονάδων επεξεργασίας και χωροθέτηση με επιστημονικά κριτήρια και μακριά από κατοικημένες περιοχές!

Με εξασφάλιση μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και σύγχρονο εξοπλισμό. Με χρηματοδότηση και στελέχωση των υπηρεσιών των δήμων για να μπορούν να ανταποκριθούν με επάρκεια στη διαδικασία της αποκομιδής.

Δεν έχουμε δύο ζωές για να τους χαρίσουμε αυτή!!!.