Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 10ης Δεκέμβρη



Στην τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 10 Δεκέμβρη οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έκαναν μεταξύ άλλων τις ακόλουθες παρεμβάσεις:

-Για την ανανέωση συμβάσεων καλλιτεχνικού προσωπικού και καθηγητών φυσικής αγωγής: Πρέπει να διασφαλισθούν όλοι οι εργαζόμενοι και ταυτόχρονα η δημοτική αρχή να διεκδικήσει μόνιμο προσωπικό.

-Για τη γνωμοδότηση σχετικά με την κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων της Λ.Φυλής με τις οδούς Καματερού και Παναγίας Γρηγορούσης: Η Λαϊκή Συσπείρωση ψηφίζει θετικά σε έργα ανακούφισης. Το θέμα όμως είναι υπάρχει ότι δεν υπάρχει  εισήγηση στη διάθεση των δημοτικών συμβούλων. Προτείνουμε την αναβολή του θέματος και την εκ νέου συζήτηση του με ολοκληρωμένη εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας.

Τελικά η δημοτική αρχή επέμεινε στη ψήφιση του θέματος και η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε παρών.

-Για την κατανομή ποσού στις σχολικές επιτροπές: Το πρόβλημα δεν είναι κυρίως ο τρόπος κατανομής αλλά ότι το ποσό δεν καλύπτει τις ανάγκες των σχολείων της πόλης και χρόνο με το χρόνο μειώνεται.

-Για την κατανομή των ΚΑΠ επενδυτικών δαπανών και των ΚΑΠ επενδυτικών δαπανών για σχολεία: Από τον κρατικό προϋπολογισμο, για νέα έργα στο Δήμο διατίθεται το ποσό των 600.000 ευρώ  περίπου και για τις ανάγκες συντήρησης των 58 σχολείων του Δήμου διατίθενται περίπου 200.000 ευρώ. Αποτυπώνεται και σε αυτό το ζήτημα η μείωση κατά 65% της χρηματοδότησης των Δήμων με αποτέλεσμα να μην υλοποιούνται κρίσιμα και αναγκαία έργα για τους δημότες.

Για την εισφορά υπέρ του πάρκου Τρίτση: Οι ανάγκες του πάρκου πρέπει να καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν είναι λύση να διατίθενται ποσά από τους ήδη πετσοκομμενους προϋπολογισμούς των Δήμων της Αττικής.