Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Σχετικά με την παρέμβαση εκπροσώπων του 1ου Γυμνασίου-1ου Λυκείου Καματερού στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 26ης Νοέμβρη και τη στάση της δημοτικής αρχής



Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 26 Νοέμβρη, συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που εντοπίζονται στο σχολικό κτίριο που φιλοξενεί το 1ο Γυμνάσιο και το 10 Λύκειο Καματερού, ύστερα από σχετικό αίτημα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.  Κατά τη συζήτηση του θέματος, έγινε παρέμβαση από το διευθυντή του σχολείου, εκπρόσωπους των 15μελών μαθητικών συμβουλίων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Στις παρεμβάσεις τους περιέγραψαν με ζωντανό τρόπο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο όπως το πρόβλημα υγρασίας στις περιμετρικές κολώνες, η διαρροή στη στέγη του γυμναστηρίου, η επιφάνεια με αμίαντο που πρέπει να αφαιρεθεί. Επίσης, σημείωσαν ότι χρειάζεται να υπάρξει νέα κτίριο που να φιλοξενήσει το σχολείο γιατί η φιλοξενία δυο σχολικών μονάδων καθιστά την κατάσταση ασφυκτική.

Ξαφνικά, ο δήμαρχος επιτέθηκε λεκτικά στο διευθυντή του σχολείου, εγκαλώντας τον για το γεγονός ότι ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο. Επιπλέον, είπε ότι οι μαθητές-εκπρόσωποι του 15 μελούς «σύρθηκαν» στο δημοτικό συμβούλιο. Το κερασάκι στην τούρτα, ήταν όταν ο δήμαρχος, εν είδει ψυχολόγου, απεφάνθη ότι οι εκπρόσωποι της σχολικής κοινότητας «τρελαίνονται επειδή η δημοτική αρχή λύνει τα ζητήματα».

Η στάση του δημάρχου είναι απαράδεκτη. Μάλλον ο κ. Τσίρμπας επιθυμεί χειροκροτητές στο δημοτικό συμβούλιο, κλακαδόρους όπως λέει ο λαός μας. Ανεξάρτητα όμως από τις επιθυμίες του, οφείλει να σέβεται το αναφαίρετο δικαίωμα της παρουσίας στο δημοτικό συμβούλιο εκλεγμένων εκπροσώπων σωματείων, φορέων, αλλά και κάθε δημότη, που καταθέτουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και διαμαρτύρονται για αυτά. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση χαρακτήρισε ως επιβεβλημένη την παρέμβαση εκπροσώπων των σχολείων στο δημοτικό συμβούλιο και ζήτησε από τη δημοτική αρχή να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να λυθούν τα ζητήματα, παράλληλα με τη διεκδίκηση νέου σχολικού κτιρίου.

Καλούμε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στο δήμο μας να οργανώσουμε τον αγώνα για το σχολείο και την παιδεία που μας αξίζει, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας .