Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Για τα 46 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου


 
Συμπληρώνονται φέτος 46 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε το αποκορύφωμα της αντιδικτατορικής πάλης του λαού και της νεολαίας κατά της χούντας των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου του 1967.
Το Πολυτεχνείο έχει τη δική του ξεχωριστή θέση στους αγώνες του λαού και της νεολαίας και το εξεγερτικό του πνεύμα είναι πάντα επίκαιρο.
Τα συνθήματα που κοσμούσαν την πύλη του Πολυτεχνείου «Έξω οι ΗΠΑ» «Έξω το ΝΑΤΟ» είναι πάντα επίκαιρα.  Αποτελούν συνδετικό κρίκο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με τη σημερινή πάλη ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Tιμάμε την επέτειο του Πολυτεχνείου. Διδασκόμαστε και βγάζουμε συμπεράσματα. Αντλούμε δύναμη.
Η πάλη για όλα τα προβλήματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, η πάλη για τη συγκρότηση μιας κοινωνικής συμμαχίας που θα βάλει στο στόχαστρο το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και θα ανοίγει το δρόμο για μια κοινωνία που στο επίκεντρο της θα είναι οι ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων, είναι η μεγαλύτερη τιμή  στους μάρτυρες του αντιδικτατορικού αγώνα 1967-74. Σε όσους αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, διώχθηκαν.