Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 29ης Οκτώβρη



Στην τοποθέτηση του ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Θοδωρής Σκολαρίκος έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης τα εξής ζητήματα:

-Να υπάρξει ενημέρωση από τη δημοτική αρχή για τις εξελίξεις που υπάρχουν με τη λεωφορειακή γραμμή Γ10. Ζητούμενο πρέπει να είναι να μην υπάρξει καμία αλλαγή που να επιτείνει την ταλαιπωρία των κατοίκων αλλά αντίθετα να πυκνώσουν τα δρομολόγια και να καλύπτονται περισσότερες γειτονιές.

-Αναφορικά με το δημοτικό χώρο στη συμβολή των οδών Διστόμου και Έλλης, να γίνει άμεσα καθαρισμός και να διαμορφωθεί σε κοινόχρηστο χώρο για τις ανάγκες της γειτονιάς.

-Για το θέμα της προσπάθειας τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας κοντά στο 11ο δημοτικό σχολείο και τη διαμαρτυρία του συλλόγου γονέων, σημείωσε ότι το νομικό πλαίσιο, με το οποίο μεταξύ άλλων παρακάμπτονται οι δήμοι, είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο τομέα αυτό. Η δημοτική αρχή, ανεξάρτητα από τις ενέργειες που έκανε, στηρίζει την κυβέρνηση που προασπίζει το νομικό αυτό πλαίσιο.

Για την εκλογή αντιπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ, η δημοτική αρχή προσπάθησε να επιβάλλει ψηφοφορία με την πρόβλεψη εκλογής των 3/5 για τη διοίκηση και των 2/5 για τη μειοψηφία, αξιοποιώντας την ερμηνεία της νομικής συμβούλου του δήμου. Η Λαϊκή Συσπείρωση έγκαιρα, από το Σάββατο 26/10,  είχε αποστείλει έγγραφο προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου με το οποίο επισήμαινε ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο στο πρόσφατα ψηφισμένο προεδρικό διάταγμα. Τελικά, η δημοτική αρχή υπαναχώρησε και επανήλθε αμέσως μετά στην κατανομή των εδρών μεταξύ των παρατάξεων, προσπαθώντας να συμπεριλάβει στο μέτρο και το δήμαρχο, ο οποίος ως γνωστόν δεν είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου και εκλέγεται στη Γ.Σ. της ΠΕΔΑ ex officio. Και αυτή η προσπάθεια δεν εστέφθη με επιτυχία. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι  όλως τυχαίως, και με τις δυο ερμηνείες της δημοτικής αρχής, θα ελάμβανε μια επιπλέον έδρα…