Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη μεταφορά της αρμοδιότητας της διοίκησης του πάρκου Τρίτση στην Περιφέρεια Αττικής


Μετά από συναντήσεις του υπουργού Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη με τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τους δημάρχους Ιλίου και Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Ν. Ζενέτο και Σ. Τσίρμπα αντίστοιχα, ανακοινώθηκε η μεταφορά της αρμοδιότητας της διοίκησης του Πάρκου Τρίτση από το υπουργείο Περιβάλλοντος στην Περιφέρεια Αττικής, που θα επικυρωθεί νομοθετικά το επόμενο διάστημα.

Το νέο διοικητικό σχήμα είναι ένα από τα πολλά που έχουν ανακοινωθεί κατά καιρούς, πάντα …μετά βαΐων και κλάδων. Όμως, παρά τις διοικητικές αλλαγές που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, ένα πράγμα δεν αλλάζει: Η διαχρονική υποβάθμιση του πάρκου. Γιατί παραμένει η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωσή του, με συνέπεια να φτάνουμε στις πρόσφατες απαράδεκτες εικόνες με λίμνες και κανάλια που έχουν στερέψει από νερό και έχουν γεμίσει με νεκρά ψάρια.


"Καθαρή λύση" για το πάρκο δεν αποτελεί η κυβερνητική επιλογή για μεταφορά της αρμοδιότητας που είναι ενταγμένη στην πολιτική που αντιμετωπίζει το περιβάλλον και τους ελεύθερους χώρους ως πεδίο κερδοφορίας για επιχειρηματικούς ομίλους, με το λαό να πληρώνει το μάρμαρο.

Η σωτηρία του πάρκου βρίσκεται στον αγώνα του εργατικού - λαϊκού κινήματος που μπήκε μπροστά για τη δημιουργία του και το έχει περιφρουρήσει από "οικολογικά ευαίσθητους" επιχειρηματίες.

Εδώ και τώρα:

- Επαρκή, σταθερή και αποκλειστική χρηματοδότηση του πάρκου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

- Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα για τις ανάγκες λειτουργίας, συντήρησης και φύλαξης του πάρκου.

- Έκτακτη επιχορήγηση για τις επείγουσες ανάγκες του πάρκου.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για πάρκο ανοιχτό στο λαό και κλειστό στα επιχειρηματικά συμφέροντα. 

Τομεακή Οργάνωση Δυτικών Συνοικιών