Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Συγκεντρωση σωματείων και φορεών της Δυτικής Αττικής στο Περιφερειακό Συμβούλιο απαιτώντας να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής



Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, έκαναν την Τρίτη 27/8 σωματεία, φορείς και κάτοικοι της Δυτικής Αττικής, αντιδρώντας στην απαράδεκτη επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής, που στα μουλωχτά αποφάσισε η πλειοψηφία του ΕΣΔΝΑ μέσα στο καλοκαίρι. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίων Αναργύρων-Καματερού Θοδώρης Σκολαρίκος και Βάσω Ζάχαρη.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, οι συγκεντρωμένοι εισήλθαν εντός της αίθουσας διεξαγωγής της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Η ανάπτυξή τους τσακίζει το λαό. Φτώχεια, ανεργία και σκουπιδαριό» και έχοντας αναρτήσει πανό που μεταξύ άλλων ανέγραφαν: «Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές μας».

Οι συγκεντρωμένοι έφτασαν με πούλμαν που δρομολόγησαν οι διοργανωτές, από διάφορες περιοχές και ενδεικτικό της διάθεσης της κυβέρνησης αλλά και της περιφερειακής αρχής είναι το γεγονός ότι ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν επιστρατευθεί για την κινητοποίηση.

Η πλειοψηφία της Περιφερειακής Αρχής Αττικής καταψήφισε το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το κατεπείγον της συζήτησης για το θέμα του ΧΥΤΑ Φυλής.

Η απόφαση αποδοκιμάστηκε έντονα από τους συγκεντρωμένους και ο πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου διέκοψε τελικά τη συνεδρίαση αντί να προχωρήσει στη συζήτηση και στη δέσμευση απέναντι στα αιτήματα των κατοίκων, φορέων και σωματείων να μην προχωρήσει η επέκταση του ΧΥΤΑ.

Σε παρέμβασή του ο Γιάννης Πρωτούλης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος εξήγησε το κατεπείγον της συζήτησης στηρίζοντας τα αιτήματα των συγκεντρωμένων ενώ κατήγγειλε την περιφερειακή αρχή η οποία παρόλο που παραδίδει σε δύο μέρες την Περιφέρεια στη νέα διοίκηση Πατούλη, δεν δέχθηκε να συζητηθεί το θέμα, διευκολύνοντας έτσι τη νέα περιφερειακή αρχή να ολοκληρώσει το έγκλημα της επέκτασης της χωματερής. 


Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Πετρούπολης και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

Στη συγκέντρωση μίλησαν η Δημοφίλη Χαλκιώτη, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Άνω Λιοσίων, ο Αλέξανδρος Τσοκάνης, δημοτικός σύμβουλος Ασπροπύργου και πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ασπροπύργου και ο Μπάμπης Θεοδώρου, δημοτικός σύμβουλος Μάνδρας - Ειδυλλίας και μέλος του ΔΣ του Μορφωτικού Συλλόγου Μάνδρας.

Την κινητοποίηση έκλεισε ο Σπύρος Κωνσταντάς πρόεδρος του συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής ανανεώνοντας το αγωνιστικό ραντεβού για τη νέα συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση, σε ημερομηνία που θα οριστεί.

Σημειώνεται ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής κατέθεσαν αίτημα συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης για το θέμα της επέκτασης του ΧΥΤΑ Φυλής, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.