Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Μην τολμήσουν να φέρουν στον ΕΔΣΝΑ θέμα επέκτασης του ΧΥΤΑ Φυλής


Να μην τολμήσουν να φέρουν θέμα στο επερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής, προειδοποιεί σε ανακοίνωση του το Συνδικάτο Εργαζομένων Α' και Β' Βαθμού Αυτοδιοίκησης περιφέρειας Αττικής σε ανακοίνωσή του στην οποία σημειώνει:

«Την Τετάρτη 31 Ιούλη συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ. Τους το λέμε καθαρά: Να μην τολμήσουν να φέρουν θέμα την επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής με οποιοδήποτε τρόπο! Δεν θα τους περάσει!


Η χωματερή στη Φυλή είναι μια υγειονομική βόμβα διαρκείας για όλη τη Δυτική Αττική και όχι μόνο. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο για τους κατοίκους στη περιοχή που βιώνουν άμεσα τις συνέπειες της λειτουργία της στην υγεία και την ποιότητα της ζωής τους. Τα πληρώματα των απορριμματοφόρων γνωρίζουν καλά ότι οι συνθήκες εργασίας τους εκεί είναι άθλιες. Σε καμία περίπτωση λύση δεν πρέπει να είναι η δημιουργία εργοστασίων καύσης των απορριμμάτων που προκαλούν σοβαρή επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα και τις διεκδικήσεις των φορέων της Δυτικής Αττικής, για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας ενάντια στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Αυτό που χρειάζεται είναι η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται με κριτήριο την ποιότητα ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και όχι να υποτάσσεται στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Απαιτούμε:

-Να σταματήσει κάθε διαδικασία επέκτασης του ΕΜΑΚ.

-Όχι στη δημιουργία εργοστασίων καύσης των απορριμμάτων.

-Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής.

-Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις».