Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Αίτημα για τα προβλήματα λειτουργίας στον 3ο Παιδικό Σταθμό Καματερού




25/6/2019



Προς:

-Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων-Καματερού κ. Σαράντη

-Εντεταλμένη Σύμβουλο για τους Παιδικούς Σταθμούς κ. Καρκαλέτση



ΘΕΜΑ : Προβλήματα στη λειτουργία του 3ου Παιδικού Σταθμού Καματερού



Ο 3ος Παιδικός Σταθμός Καματερού στην περιοχή του Γεροβουνού εγκαινιάσθηκε στις 17 Μάη. Στην ομιλία του ο Δήμαρχος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Όπως όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί που κατασκευάζει ο Δήμος έτσι και ο δικός σας είναι κατασκευασμένος σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για την άνεση των παιδιών, την ασφάλεια τους  που είναι το βασικότερο».

Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ένα μήνα μετά τα …πανηγυρικά και προεκλογικά εγκαίνια, οι εργαζόμενοι και τα παιδιά που φιλοξενούνται στο σταθμό αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού δε λειτουργεί ο κλιματισμός, με συνέπεια τα παιδία να εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα στο χώρο που ξαπλώνουν. Επίσης ο σταθμός δε διαθέτει τηλεφωνική σύνδεση και οι εργαζόμενοι  επικοινωνούν με τους γονείς μέσω των κινητών τους τηλεφώνων. Επιπλέον, δε λειτουργεί ο ανελκυστήρας.

Όσο για τη δέσμευση της δημοτικής αρχής για τη φιλοξενία 6 βρεφών στο συγκεκριμένο σταθμό, πέρα από τα προβλήματα που υπάρχουν, προκύπτει θέμα κυρίως με την έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού για τη στελέχωση βρεφικού τμήματος.


Ζητάμε από τη δημοτική αρχή να μας ενημερώσει για τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει προκειμένου να λυθούν άμεσα τα προαναφερόμενα προβλήματα.