Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Κοινή δήλωση Β. Σίμου, Ν. Σταματόπουλου και Θ. Σκολαρίκου


Την Τρίτη 28 Απρίλη, στα μουλωχτά και μέσα στη μεγάλη βδομάδα, είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΔΣΝΑ προκειμένου να αποφασίσει νέα επέκταση του ΕΜΑΚ Φυλής. Η συνεδρίαση αναβλήθηκε κάτω από την πίεση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και άλλων σωματείων και φορέων. Η κ. Δούρου είπε ότι η αναβολή έγινε λόγω της ταυτόχρονης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Την Τρίτη 7 Μάη στο Ίλιον είχε προγραμματιστεί εκδήλωση της παράταξης της κ. Δούρου με ομιλήτρια την ίδια. Η ίδια δεν προσήλθε γιατί είχε …ξεχάσει ότι την ίδια στιγμή υπήρχε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο οποίο τελικά δεν εμφανίστηκε. Τελικώς, στην εκδήλωση προβλήθηκε «επιμορφωτικό» βίντεο για το «έργο» της περιφερειακής αρχής.
Η σπουδή της κ. Δούρου να παραβρίσκεται στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι λογική, αν και επιλεκτική. Όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκεια κινητοποίησης σωματείων και φορέων της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής στις 21 Ιουνίου 2108 με αίτημα να κλείσει το αίσχος της χωματερής στη Φυλή και να υπάρξει διαχείριση των απορριμμάτων σε όφελος του λαού. Την ημέρα εκείνη απέφυγε σαν το διάολο το λιβάνι τους συγκεντρωμένους και απουσίαζε προκλητικά από την αίθουσα που συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Εμφανίστηκε μετά από πολλή ώρα και κάτω από την κατακραυγή του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί, μόνο και μόνο για να τον απειλήσει ότι θα τη βρουν απέναντι τους όσοι κινητοποιηθούν ενάντια στις νέες χωματερές που σχεδιάζει.
Επιπλέον, εάν η κ. Δούρου …ξεχνάει τις παράλληλες υποχρεώσεις της, ο λαός της περιοχής μας δεν ξεχνάει την αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε η διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής και τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της θητείας της.
Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα που κατοικούν στις περιοχές μας να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην πολιτική που υπηρετεί η κ. Δούρου, να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές όποτε γίνουν, να δυναμώσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στους δήμους μας και στην Περιφέρεια Αττικής.