Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η περιοδεία και η συζήτηση στο Καματερό



Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου περιοδεία στο κέντρο του Καματερού και στα μαγαζιά της Λεωφόρου Φυλής με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον Θοδωρή Σκολαρίκο, στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιο δήμαρχο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Σταθμοί της περιοδείας ήταν τα μαγαζιά των φτωχών αυτοαπασχολούμενων της περιοχής μέσα στα οποία οι μαγαζάτορες, οι υπάλληλοι και οι πελάτες συνομίλησαν με τους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» εκθέτωντας τα χρόνια προβλήματα της συνοικίας τους. Οι περισσότεροι στάθηκαν στην έλλειψη συγκροτημένου αντιπλημμυρικού σχεδίου που να καλύπτει το σύνολο της πόλης, στο ζήτημα της χωματερής και γενικά της καθαριότητας, ενώ στις συζητήσεις απασχόλησαν και θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Πολλοί εξέφρασαν το παράπονο «δεν μας πρόσεξε κανείς», ή «η περιοχή μας είναι υποβαθμισμένη, αυτό πρέπει κάπως να αλλάξει». Ιδιαίτερα οξυμμένα ήταν τα προβλήματα των μαγαζιών κατά μήκος της Λεωφόρου Φυλής που τους προηγούμενους μήνες αντιμετώπισαν σοβαρές δυσκολίες με τα έργα που γίνονταν ακριβώς μπροστά τους και τη σημερινή δημοτική αρχή να αδιαφορεί προκλητικά.

Από την πλευρά τους οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια τόνισαν ότι μια καλή ευκαιρία για να αρχίσει να αλλάζει κάτι είναι να ενισχυθεί το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές , όποτε και εάν γίνουν, να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. «Πριν ψηφίσουμε πρέπει να σκεφτούμε πως θα δράσουμε την επόμενη μέρα, ποιοι εκλεγμένοι θα μας βοηθήσουν στους αγώνες μας» τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης μιλώντας με την υπάλληλο σε ένα από τα μαγαζιά που επισκέφθηκε το κλιμάκιο της περιοδείας.

«Να μην δείξουμε εμπιστοσύνη στις ξαναζεσταμένες σούπες που μας σερβίρει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα άλλα αστικά κόμματα και οι υποψήφιοι του στις τοπικές εκλογές. Το παράδειγμα των 5 κομμουνιστών δημάρχων σε Πάτρα, Πετρούπολη, Καισαριανή, Χαϊδάρι, Ικαρία μας δείχνει το δρόμο», τόνισαν ο Γιάννης Πρωτούλης και ο Θοδωρής Σκολαρίκος στα πηγαδάκια που σχηματίζονταν στο δρόμο και τα καταστήματα.

Η περιοδεία κατέληξε στο Art Hobby Cafe στην Πλατεία Δημοκρατίας, όπου έγινε συζήτηση με κατοίκους της περιοχής. Στη σύσκεψη ο Γιάννης Πρωτούλης επισήμανε μεταξύ άλλων: «Εδώ το δρόμο τον φτιάξανε. Υπήρξε πρόβλημα και μαγαζιά έκλεισαν. Τι θα περνάει όμως από το δρόμο; Ο δρόμος θα γεμίζει απορριματοφόρα για τα σκουπίδια και για τη Φυλή που ο ΣΥΡΙΖΑ σαν συνέχεια των προηγούμενων έχει ήδη αποφασίσει την επέκταση της χωματερής. Όχι μόνο την επεκτείνουν, αλλά υπόγραψαν την επέκταση της λειτουργίας του αποτεφρωτήρα που μας γεμίζει καρκίνο και μάλιστα προέβλεψαν να καίει και άλλα τοξικά απόβλητα εκτός από τα νοσοκομειακά. Αυτοί που έλεγαν ότι θα τον διώξουν!

Ο ΣΥΡΙΖΑ γυρνά τις πλατείες και τα καφενεία και λέει ότι κάνει προοδευτική συμμαχία μην τυχόν και βγει ο Μητσοτάκης. Ποιοι; Αυτοί που συγκυβερνούσαν 4 χρόνια με τον Καμμένο, αυτοί που έχουν δώσει στη Χρυσή Αυγή μέσα στη  Περιφέρεια γη και ύδωρ, τους έχουν δώσει κάτι γραφεία μεγαλύτερα από την καφετέρεια που είμαστε τώρα.

Εμείς λέμε ότι ήρθε η ώρα το Καματερό, οι Άγιοι Ανάργυροι και οι Δυτικές Συνοικίες, αυτή τη φορά να κάνουν ένα βήμα να στηρίξουν το μόνο Κόμμα που ήταν εδώ όταν πλημμυρίζαμε. Το μόνο κόμμα που φωνάζει για τα αντιπλημμυρικά έργα, το μόνο Κόμμα που φωνάζει για τα σκουπίδια, που φωνάζει για τις συγκοινωνίες που δεν υπάρχουν, για την αναδουλειά και την ανεργία, για τη φτώχεια. Για τα σχολεία που πλημμυρίζουν και πέφτουν οι σοβάδες. Το μόνο Κόμμα που φωνάζει και αγωνίζεται για τον τόπο που μένει η πλειοψηφία των μισθωτών.

Εδώ έφτιαξαν ένα αντιπλημμυρικό το οποίο είναι μάλιστα τυφλό. Έχουν δηλαδή  φτιάξει τον αγωγό και φρεάτια δεν έχουν φτιάξει. Από το Ποικίλο και από τον Άτταλο κατεβαίνουν όλα τα ρέμματα χωρίς να τα μαζεύει κανείς και θα γίνει ο δρόμος που φτιάξανε ρέμμα! Γι’ αυτό το έργο έδωσαν 3 εκατομμύρια. Για το ίδρυμα Νιάρχος όμως έδωσαν σε ένα χρόνο 150 εκατομμύρια με γρήγορες διαδικασίες. Δεν υπάρχει επιχειρηματίας που να κακοκαρδίστηκε. Για τις συνοικίες μας όμως τι έκαναν; Δεν είναι ταξική αυτή η πολιτική; Ήρθε λοιπόν η ώρα σε όλες τις κάλπες να στηριχθεί το ΚΚΕ. Αυτό θα είναι ένα μεγάλο πολιτικό μήνυμα.»  

Ο Θοδωρής Σκολαρίκος από τη μεριά του σημείωσε: «Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι ήταν μπροστά για κάθε μικρό και μεγάλο λαϊκό πρόβλημα. Ήταν κόντρα, όπως και συνολικά το Κόμμα μας, σε όλες τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που ήρθαν την τελευταία 20ετία στην τοπική διοίκηση. Από τον Καποδίστρια ως τον Κλεισθένη Ι σήμερα. Ποιο είναι το ζητούμενο του Κλεισθένη Ι; Το ακόμα μεγαλύτερο δέσιμο της Τοπικής Διοίκησης με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βασικό ερώτημα και μπροστά στις εκλογές είναι το εξής: Ανάπτυξη για ποιον; Ανάπτυξη για τους πολλούς ή για τους λίγους; Σε αυτό κρίνονται πρόσωπα, παρατάξεις, συνδυασμοί. Όλα τα πρόσωπα και οι συνδιασμοί εξυπηρετούν συγκεκριμένες πολιτικές, δεν υπάρχει κανένας ανεξάρτητος και ακομμάτιστος, όπως προβάλλονται. Είναι όλοι εξαρτημένοι από συγκεκριμένα κομματικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτό εκφράζεται και στο Δήμο μας.

Δεν πρέπει να φεύγει από το κάδρο η περιφέρεια Αττικής καθώς η διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ είχε κρίσιμο μερίδιο στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Η κ. Δούρου έκανε  μια συγκέντρωση τις προάλλες στο Ίλιον με τίτλο «Ετοιμαστείτε. Συνεχίζουμε». Τι ακριβώς να συνεχίσει; Είναι προκλητική η στάση της.

Εμείς λοιπόν βάζουμε ένα «δια ταύτα» σε αυτές τις εκλογές. Θα συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο που φέρνει δεινά και αντιλαϊκά μέτρα, ανθρώπινα θύματα και καταστροφές στα λαϊκά νοικοκυριά,  ή  με την  ψήφο και τον αγώνα μας θα ανοίξουμε ένα νέο δρόμο που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες. Σε αυτή τη φάση κρίσιμο ζήτημα είναι να ενισχυθεί σε όλες τις κάλπες το ΚΚΕ, για να ανοίξει αυτός ο ελπιδοφόρος δρόμος,  για να παλεύουμε την επόμενη μέρα από καλύτερες θέσεις τις ανάγκες μας.»