Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Ανακοίνωση για τον εμπαιγμό στους επαγγελματίες του Καματερού που επιβαρύνονται από το αντιπλημμυρικό έργο στη Λεωφόρο Φυλής


Οι επαγγελματίες του Καματερού που επιβαρύνονται από το αντιπλημμυρικό έργο στη Λεωφόρο Φυλής που εξελίσσεται με ρυθμούς χελώνας, εκτός από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, έχουν να αντιμετωπίσουν και την κοροϊδία από τη δημοτική αρχή και δημοτικές παρατάξεις.
Η στηριζόμενη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δημοτική αρχή του κ.Σαράντη είναι καθαρό ότι γνώριζε πολύ νωρίς, τόσο το χρονοδιάγραμμα του έργου όσο και τις απαιτήσεις της κατασκευάστριας εταιρείας. Μετά τις αντιδράσεις της Ένωσης ΕΒΕ του Δήμου μας και τα αιτήματα ανακούφισης που διεκδικεί, πετάει τη μπάλα στη εξέδρα. Δηλώνει ότι το έργο είναι του Υπουργείου Υποδομών και δεν έχει καμιά ευθύνη. Η γνωστή τακτική Σαράντη, το πρωί να στηρίζει τις κυβερνητικές επιλογές διαχρονικά, και το απόγευμα να το παίζει «αντιπολίτευση».
Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Αλληλεγγύη» ενώ στα λόγια στηρίζει τα αιτήματα των επαγγελματιών, δε μπορεί να κρύψει την αγωνία της να βγάλει λάδι την κυβέρνηση. Ποιεί την νήσσαν για την απόρριψη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση  της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για απαλλαγή των επαγγελματιών της περιοχής από δημοτικά τέλη. Κάνει πως δε βλέπει ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών αρνείται να συναντήσει εκπροσώπους της Ένωσης ΕΒΕ και της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας. Το χιλιοπαιγμένο παραμύθι «άλλο κυβέρνηση, άλλο κόμμα, άλλο δημοτική παράταξη» σε κακή εκτέλεση.
Όσο για τα κροκοδείλια δάκρυα των κ.κ. Τσίρμπα (ΝΔ) και Καμαρινόπουλου (ΠΑΣΟΚ), προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας. Την περίοδο που  δρομολογήθηκε το έργο ήταν αντιδήμαρχοι της διοίκησης Σαράντη και δεν είχαν δει ακόμα το φως το αληθινό. Σήμερα με το μανδύα του «ανεξάρτητου», παρουσιάζονται ως υπέρμαχοι των αιτημάτων της Ένωσης. 
Η Λαϊκή Συσπείρωση από την πρώτη στιγμή έθεσε το ζήτημα ότι δε μπορεί ένα απαραίτητο για την περιοχή έργο να λειτουργεί ως χαριστική βολή στους επαγγελματίες, οι οποίοι ήδη στενάζουν από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
Τα αιτήματα τους είναι δίκαια και πρέπει να ικανοποιηθούν εδώ και τώρα. Τα οποία νομικά κωλύματα να ξεπεραστούν με υπουργική απόφαση.