Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων


Ψήφισμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αναργύρων-Καματερού  5/2/2019

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων-Καματερού εκφράζει την αντίθεση του με την πρόσφατη απόφαση  της Κυβέρνησης, που εξαναγκάζει Δήμους και Περιφέρειες να καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα όποια ταμειακά διαθέσιμα τους.  Η απόφαση αυτή είναι συνέχεια προηγούμενης απόφασης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015.

Σήμερα οι Δήμοι εκβιάζονται να συμμορφωθούν με την απόφαση αυτή, υπό τη δαμόκλειο σπάθη της απειλής να  διακοπεί η  κρατική χρηματοδότηση.

Στην πραγματικότητα ζητείται από τους Δήμους να συνεισφέρουν , εκτός από το πλεόνασμα,  και στο μαξιλαράκι ασφαλείας που χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να εξασφαλίζουν φθηνότερο δανεισμό.

Είναι γνωστό  ότι τα όποια ταμειακά διαθέσιμα στους Δήμους είναι ανύπαρκτα και όπου αυτά καταγράφονται είναι αποτέλεσμα της επιβάρυνσης των λαϊκών νοικοκυριών.

Τα επιχειρήματα  περί μεγαλύτερων επιτοκίων δεν παραπλανούν κανέναν. Η αγορά των ομόλογων και των repos δε διασφαλίζει ούτε την ελάχιστη χρηματοδότηση ούτε πολύ περισσότερο τις ανάγκες των εργαζόμενων και του λαού μας, που θα έπρεπε να υπηρετεί η πλήρης χρηματοδότηση των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Δημήτρης Κατσαντώνης
Βάσω Ζάχαρη
Θοδωρής Σκολαρίκος