Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό: Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού θα είναι «εντολή» ενίσχυσης της λαϊκής πάλης






Ένα πλατύ κάλεσμα μάχης για την ενίσχυση του ΚΚΕ ενόψει των τοπικών και περιφερειακών εκλογών εξέπεμψε η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 13/1, στους Αγ. Αναργύρους Αττικής, με σύνθημα «Κάνε τη διαφορά, με ισχυρό ΚΚΕ παντού. Δώσε δύναμη στη δύναμή σου».
Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Θοδωρής Σκολαρίκος, δημοτικός σύμβουλος Αγ. Αναργύρων - Καματερού και υποψήφιος δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την πόλη.
Στο επίκεντρο των ομιλιών βρέθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, οι θέσεις του Κόμματος γύρω από την Τοπική Διοίκηση, αλλά και τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργατογειτονιές της Δυτικής Αθήνας, όπως η ανυπαρξία υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας, το συνεχιζόμενο έγκλημα της διατήρησης της υγειονομικής βόμβας της χωματερής στη Φυλή κ.ά.
Ο Γ. Πρωτούλης κάλεσε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν τη συσσωρευμένη πείρα που έχουν μπροστά στις κάλπες και να απορρίψουν τη λογική του «μικρότερου κακού», που πάντα φέρνει το λαό μπροστά στο μεγαλύτερο κακό. Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις των ημερών με τα παζάρια και τις μεταγραφές από τους ΑΝΕΛ στον ΣΥΡΙΖΑ, τους ψευτοκαβγάδες τους με τη ΝΔ κ.ο.κ., υπογράμμισε ότι «ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από όλα αυτά, ότι τα αστικά κόμματα θα τα βρουν μεταξύ τους, όπως τα βρίσκουν στα νομοσχέδια για το μισθό, τις συντάξεις, τη φορολογία, τα κονδύλια για το ΝΑΤΟ, τα εξοπλιστικά, το πετσόκομμα στα νοσοκομεία, τα σχολεία». Κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν «τη διαφορά που μπορεί να δώσει ώθηση στην οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης, ισχυροποιώντας το ΚΚΕ παντού και αυτό θα είναι εντολή για σταθερή, χωρίς υποχωρήσεις υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, για την οργάνωση της πάλης».
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής στάθηκε επίσης στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Διοίκηση που έχουν δρομολογηθεί από όλες τις κυβερνήσεις, αναδεικνύοντας ότι η λειτουργία δήμων και Περιφερειών προσαρμόζεται όλο και περισσότερο στην εξυπηρέτηση των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων και όχι των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων.
Εφερε παραδείγματα από την Περιφέρεια Αττικής, με τον πακτωλό των εκατομμυρίων ευρώ που κατευθύνεται π.χ. στις ΠΑΕ ή σε έργα βιτρίνας για επιχειρηματικούς ομίλους, την ίδια στιγμή που «απουσιάζουν σταθερά σχεδιασμένες ολοκληρωμένες παρεμβάσεις σε ζητήματα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής θωράκισης, αντιπυρικής προστασίας, υποδομών Υγείας, Πρόνοιας, σχολικής στέγης, λαϊκού αθλητισμού».
Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της Δυτικής Αθήνας, όπως η χωματερή στη Φυλή, η ανυπαρξία υποδομών προστασίας των λαϊκών νοικοκυριών κ.ά., ανέδειξε τη συνεπή στάση του Κόμματος, που από όλα τα μετερίζια υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, με πείσμα και αισιοδοξία να μην αφήσουμε κανένα σπίτι, καμιά γειτονιά, κανέναν χώρο δουλειάς που να μην φτάσει η φωνή μας, το κάλεσμα να δυναμώσει η μόνη μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως κάνουν οι κομμουνιστές δήμαρχοι στην Πάτρα, την Πετρούπολη, το Χαϊδάρι, την Καισαριανή, την Ικαρία, το κάλεσμα να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού».


Ο Θ. Σκολαρίκος μεταξύ άλλων ανέδειξε ότι «διαχρονικά, οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι στον δήμο μας ήταν μπροστά στον αγώνα για κάθε μεγάλο ή μικρό λαϊκό πρόβλημα» και καλώντας σε αποφασιστική ενίσχυση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», πρόσθεσε: «Και στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης δύο γραμμές συγκρούονται: Αυτή των κομμουνιστών εκλεγμένων με τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και αυτή των εκπροσώπων όλων των άλλων αστικών δυνάμεων.
Καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να υπάρχει σε δήθεν ανεξάρτητα ψηφοδέλτια που την επόμενη μέρα των εκλογών θα ομονοήσουν στους βασικούς άξονες της ασκούμενης πολιτικής σε βάρος του λαού, θα στηρίξουν τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Η εκλογή περισσότερων δημάρχων, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" θα είναι αποκούμπι για τα λαϊκά νοικοκυριά. Θα είναι στήριγμα και δύναμη για τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα.
Το πραγματικό δίλημμα και στον δήμο μας, στους Αγίους Αναργύρους και στο Καματερό, είναι: Δήμαρχος υπηρέτης των κυβερνήσεων του κεφαλαίου ή δήμαρχος στο πλευρό του λαϊκού κόσμου, κόντρα στα συμφέροντα των λίγων; Δήμαρχος διαχειριστής της αντιλαϊκής πολιτικής ή δήμαρχος αγωνιστής;».