Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 21ης Γενάρη

Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιος Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Θοδωρής Σκολαρίκος αναφορικά με την «Έγκριση σχεδίου σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας με το Δήμο Αιγάλεω για την υποστήριξη της υπηρεσίας δόμησης» σημείωσε:
«Το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι τεχνικό ή νομικό. Συμφωνούμε με την επιστολή των εργαζομένων στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, οι οποίοι αντιδρούν στην υπογραφή της σύμβασης. Οι εργαζόμενοι δε μπορούν να γίνονται λάστιχο εξαιτίας της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής. Η δημοτική αρχή του κ.Σαράντη σήμερα θυμήθηκε τις ...αρρυθμίες του Καλλικράτη, ενώ το 2010 πανηγύριζε για τη «μεταρρύθμιση». Είναι σοβαρές οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την υποστελέχωση των υπηρεσιών των Δήμων.
Ευθύνες έχει και η δημοτική αρχή Μπίρμπα στο Δήμο Αιγάλεω που πρωτοστατεί στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Το ΚΚΕ έχει αναδείξει το ζήτημα στη βουλή με ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών. Μόνη λύση για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη προσωπικού στην υπηρεσία δόμησης και συνολικά στις υπηρεσίες των Δήμων είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.»
Επίσης, σε σχέση με το αίτημα της Ένωσης ΕΒΕ Αγίων Αναργύρων-Καματερού να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των επαγγελματιοβιοτεχνών στο Καματερό, οι οποίοι επιβαρύνονται απο το έργο που είναι σε εξέλιξη στη Λεωφόρο Φυλής, υπογράμμισε: « Ένα απαραίτητο για την περιοχή έργο έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους επαγγελματοβιοτέχνες της περιοχής. Η επιβάρυνση αυτή έρχεται να προστεθεί στις ήδη μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν απο τη δυσβάσταχτη φορολογία. Το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να υιοθετήσει το αίτημα της Ένωσης.  Η δημοτική αρχή να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ληφθούν μέτρα ανακούφισης και να πιέσει για την  επιτάχυνση του έργου».